uitgelicht

Boom blijkt al jaren scheef te staan maar krijgt nu wel de benodigde aandacht


Een melding bij Brandweer Oisterwijk woensdagmorgen bleek achteraf ‘een storm in een glas water’, maar melden is altijd goed, en ze worden altijd serieus genomen.

Gemeente en brandweer komen ter plaatse bij AZC Duinenweg Oisterwijk (Foto: Toby de Kort)

Beter te vroeg en zorgvuldig beoordeeld, dan te laat en een boom op je auto, huis of erger, dat er personen onder zo’n tonnen zware boom terecht komen. Dat bedachten ook de beveiligers van het tijdelijke AZC op voormalige camping De Reebok aan de Duinenweg in Oisterwijk, toen ze woensdagochtend om 8.45 uur de brandweer hebben gebeld.

‘Ter plaatse hebben wij met de gemeente de boom onderzocht en geconstateerd dat er geen directe gevaar was,’ aldus de vrijwilligers van Brandweer Oisterwijk. Uit voorzorg werd de weg afgesloten. De boom staat al jaren scheef, en dat was volgens de aanwezige deskundige te zien aan de groei van de kruin. Hij hangt wel over de weg, maar dat zou niet komen door de storm van afgelopen nacht. Gemeente Oisterwijk gaat contact opnemen met de eigenaar van de grond, die is verantwoordelijk voor de boom. Of deze later alsnog gerooid moet worden is nog niet bekend.

Stormschade? Kijk hier waar u dat kan melden: