ondernemers

Alzheimer Café over familiezorg


De volgende bijeenkomst staat gepland voor dinsdag 16 januari en gaat over Familiezorg.

Familiezorg gaat over wat de impact is van de ziekte dementie op het hele gezin. Het geven én het ontvangen van zorg en ondersteuning is niet altijd makkelijk en mensen kunnen heel verschillend kijken naar wat goede zorg en ondersteuning is. Als je daarover in gesprek kunt gaan met elkaar, ontstaat er inzicht en wederzijds begrip. Dit zorgt voor minder stress voor alle betrokkenen. Yvonne van de Sande van Studio Familiezorg neemt u mee in een aantal vaak voorkomende familiedynamieken en geeft tips over hoe je laagdrempelig met elkaar een familiegesprek kunt voeren. Het belooft weer een leerzame avond te worden. Natuurlijk is er na de pauze alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

 Meer over dementievriendelijk Oisterwijk

De flyer over wetten en financiering ouderenzorg