ondernemers

40-Jarig FOMO blikt terug op geslaagde tentoonstelling in Tiliander Oisterwijk


Afgelopen weekend hield fotogroep Fomo weer haar jaarlijkse expositie in Cultuurcentrum Tiliander. Dit keer met een speciaal Jubileum tintje: Fotogroep Fomo bestaat namelijk maar liefst 40 jaar!

De macrofoto van een Metaalglanslibel van Job de Lange won de Fomo publieksprijs 2024.

Circa 650 belangstellenden hebben volop genoten van ruim 80 zeer diverse foto’s en 5 audio-visuals (fotoseries met muziek). Na het openingswoord door Fomo-voorzitter Marielle van de Wiel gaf de bekende fotograaf Gerard van Dijk een korte toelichting op het toenemende gebruik van mobiele telefoons door fotografen. Hij liep vervolgens met de aanwezigen een rondje over de Expo, en gaf bij enkele beelden zijn deskundig commentaar.

De bezoekers waren enthousiast over de kwaliteit van de gepresenteerde beelden. En ook de grote diversiteit van de foto’s werd erg gewaardeerd. Er waren portretten, landschappen uit binnen- en buitenland, dubbelbeelden van bomen, en ook drone-foto’s. Maar ook abstracte foto’s van roest op containers, of van waterwervelingen in de Beerze. En verder foto’s van bijzondere cocktaildrankjes, straatfoto’s, architectuur in Amsterdam, een ondoorgrondelijke wenteltrap, stillevens, bloemen in kleur en zwart-wit en detailfoto’s van insecten.

Winnaar

De macrofoto van een Metaalglanslibel van Job de Lange kwam uit de bus als publiekswinnaar. De wenteltrap van Klaas de Bont werd tweede, en een bloem met vlieg van John van de Langenberg werd derde. Bij de AV-series was de serie van “De Vier Maasbruggen” van Wim Hoogveld de publiekswinnaar. Tweede was “House for Sale” van Gerrie Vermeulen en derde werd “Kampina” van Wim van Vught.

Voor de kinderen was weer een fotospeurtocht uitgezet, waarbij ze op basis van detailfoto’s moesten raden welke foto daar bij hoorde. Veel kinderen deden daar enthousiast aan mee. Leuk om te zien hoe ouders en kinderen op deze manier samen deze expositie kunnen beleven!

De advertenties van de sponsoren werden op drie plaatsen getoond. Op twee tv-schermen in zaal en foyer, en bij de presentatie van de audio-visuals. Zonder die sponsoren was deze succesvolle expositie niet mogelijk geweest! Ook LOVO was dit jaar weer van de partij om opnames te maken. Deze zullen op zondag 21 januari worden uitgezonden.

Het was weer een levendige en gezellige happening in Cultuurcentrum Tiliander, waar het altijd goed toeven is, onder het genot van een hapje en een drankje! Fomo leden kijken al uit naar de Foto-expositie in 2025!

Een impressie van de tentoonstelling van Fomo.