ondernemers

Succesvolle rugbywedstrijden voor Oisterwijkse Oysters


Er zijn op de website van de Oisterwijkse Oysters weer mooie successen te vinden. Succesvolle rugbywedstrijden voor Oisterwijkse Oysters van d afgelopen dagen:

Regio Rugby Dag

Het was weer een Regio Rugby Dag op woensdag 29 november. Daar hebben deze kanjers in Amsterdam Haarlem en Purmerend, ondanks de vrieskou en sneeuw, weer voor de RRC Regio Zuid selectie gespeeld: U16 Thymen Dingemans, Jochem Boogaard, Thije Brandwijk en Frits van Alebeek. U17 Duko Ambagtsheer, Teun Lobbezoo, Ties Puts en Sib van Nunen. U18 Tycho Kuijpers, Ciske Kooijmans, Lucas Locht en Robbie van Wel en voor de damesselectie U18 Lisa van Hal. Net als begin november won Zuid ook deze keer (bijna) alle wedstrijden en hebben onze 13 Oysters laten zien wat ze waard zijn. Op naar de volgende wedstrijden in maart 2024.

Colts halen uit in Den Bosch

De machine is goed op gang; de colts trokken naar Den Bosch om het op te nemen tegen het cluster Dukes/Breda. In de ijzige kou kregen de Oysters-supporters het al snel warm toen de stand snel opliep in het voordeel van de mannen en dame in blauw. De verdediging van de Dukes/Breda combinatie was niet opgewassen tegen de snelheid en power van de Oysters en liet veel gaten vallen. Dat leverde een mooi staaltje gallery play op waardoor veel spelers vandaag een try (of meer!) konden scoren. Het was een mooie opmaat voor de taaie pot tegen Tovaal die de colts volgende week staat te wachten. Eindstand uiteindelijk 0-94

Thriller tussen Oysters en Haarlem

Het dubbeltje valt een keer naar onze kant; pas in de laatste seconde beslist. Het was koud, berekoud maar de ondergrond was ontdooid en alle voorbereidingen getroffen. Dus kon de wedstrijd tussen Oysters en Haarlem van start gaan. De ploeg van coach Logan Ngatuere-Ongley was niet helemaal op niveau want naast Captain Storm Caroll waren en nog 5 spelers niet in verband met reisjes naar Dubai 7’s en Team Delta. Maar de ongelofelijke ziekenboeg van de Oysters was nog een stuk groter.

Mooie actie op het rugbyveld (Bron: Oysters.nl)

Syb Kelders, Bas van Balkom, Bonne Wilce, Bram Brauer, Toon van Spaandonk, Sven van Duuren, Isaac Kense, Rik van Balkom en David Karasek. Allemaal in de ziekenboeg. Tel daar de afwezigheid bij van Rickson John en het besluit van Joep Jansen, Ernst Berman en Daan Jazet om even te stoppen met rugby (met de voor hun relevante redenen) en dan weet je dat je met 18 spelers op het formulier mag starten. Toch was het in de wedstrijd nauwelijks te merken omdat de motor van de ploeg aanstond. Met een zichtbare glimlach op het gezicht verdeelde Ralf Steenbakker het spel, gekenmerkt door zijn prima kickspel. Daarmee werd Haarlem in een vroeg stadium teruggezet. In de 10de minuut leidde dat volledig terecht tot de voorsprong.

Vanuit een line-out (waarvan het lijkt alsof het lek boven is) wist het team een prima maul op te zetten die snel en vakkundig door Joaquin “Osso” Ramos Pina, tot try werd gepromoveerd. Het duurde even voordat Haarlem van de schrik bekomen was. Maar in de 21ste minuut wisten de Noord Hollanders een Line-out van de Oysters te stelen en de kans die daaruit voortkwam te benutten. Naast het feit dat de wedstrijd gekenmerkt werd door ontzettend veel scrums (waarschijnlijk te wijten aan de koude handjes) waren ook de line-outs van wezenlijk belang. In de 28ste minuut wist Haarlem de bal weer in het hoekje te leggen en ook deze line-out werd tot try bevordert. Stand 5- 10 in het voordeel van Haarlem. Het kickwonder Dino Bosic gaf voorlopig niet thuis. Dat werd uiteindelijk de ruststand en zowel supporters als spelers zochten even een verwarmde ruimte op.

Na rust werd het spel van beide teams niet beter. Het scorebord liet zien dat de Oysters npg immer “in the game” waren. In de 58ste minuut werd een gegeven penalty razendsnel genomen door Facundo Real en hij stelde daarna zijn maat Joaquin in staat voor de tweede keer over de tryline te duiken. Omdat kicker Ralf Steenbakker de bal goed converteerde stonden de Oysters weer op voorsprong en met nog 20 minuten te spelen was er weer wat hoop gevaren in de Oisterwijkse harten.

Met vereende krachten en gebruik makend van de ruime bank (7 wisselspelers) ging Haarlem met verve op zoek naar de aansluiiting. Maar het was te slordig. De bal ging vaak voorwaarts en de line-outs werden schuin ingegooid, kortom de ploeg kwam nimmer in kadans en vervolgens zorgde een uitbraak van de Oysters in de 69ste minuut voor een derde try! Het was een mooie uitbraak die via Matt Collins (laatste wedstrijd Oysters) terecht kwam bij Vicente Vegar (onthoud die naam) die vervolgens Hamish Wragg in staat stelde zijn eerste Oysters try te maken. Er is wat onenigheid want de bal van Vicente leek voorwaarts te gaan. Overleg met de lines-woman geeft duidelijkheid: de try wordt toegekend.

Ralf kickt weer raak en met nog 10 minuten speeltijd (er komt nog een sloot blessuretijd bij bleek later) is de stand inmiddels 19-10 voor de Oysters. Is dit dan eindelijk een gelopen race? Neen. 3 minuten later breekt de prop (nr.3) van Haarlem (hij heeft al 20 minuutjes rust gehad) door onze voorwaartsen en met een prima ofload wordt de aansluitingstreffer gemaakt. Althans zo lijkt het. Menig Oysterfan ziet een knock-on van de try maker. De bal lijkt op het moment dat hij contact maakt met de goalpost uit zijn handen te glippen. Maar ook hier kiest het arbitraire trio voor de try. De kick is goed en de stand 19-17. Maar in de 78ste minuut doet dezelfde nummer 3 van Haarlem zijn ploeg behoorlijk tekort. Na een prima tackle van Paulo Marques kan de speler zich niet inhouden en met een stomp en een kick op het hoofd kan hij inrukken met een rode kaart.

Is dit dan het einde? Nee! We spelen inmiddels 5 minuten extra tijd en de scheidsrechter ziet een fout van de Captain (Kees Kuijpers). “No Ten” is het besluiit en Dino Bosic neemt plaats achter de bal. Iedereen in Oisterwijk hoopt dat zijn vizier nog precies zo afgesteld staat als in het begin van de wedstrijd maar de Haarlemmer kickt onberispelijk raak. Is dit het einde? Neen! De laatste actie van de wedstrijd laat zich als volgt beschrijven:

Commentatoren Vorstenbosch en Heuvelmans roepen in koor “daar komt de volgende try van Haarlem”.De scheidsrechter begeleid dat met “Time is up Guys”. Scrumhalf Jackson Hay (Haarlem) haalt de bal uit het pack dat heel dicht bij een try was (Aaron Hoeksema voorkomt dat met een prima block), hij opent op de zijkant waar drie spelers van Haarlem in overtal staan. En dan…..is daar Vicente Vegar die de bal onderschept. Snel op de eerste meters maar rond de middenlijn lijkt hij bijgehaald te worden door de scrumhalf van Haarlem die lijkt te ontsnappen aan een horror scenario. Helaas voor de jongeman, Vicente steelt op kracht nog 20 meter en krijgt de bal bij Hamish die snel naar Ralf doorspeelt. Ralf staat met zijn rug naar de situatie maar wil balbezit houden en speelt door naar Jonas van Spaandonk. Die loopt verrassend door twee tegenstanders heen en vindt zichzelf terug onder de palen alwaar hij de beslissende try van de wedstrijd maakt.

De koek is op. Ralf krijgt de bal niet eens meer op de palen maar bij het eindsignaal volgt de apotheose. Verdiende overwinning? We verloren dit seizoen enkele wedstrijden die met wat geluk ook onze kant hadden kunnen opvallen (Eemland, Breda en Dukes) en nu had Haarlem ook kunnen winnen, maar dat deden ze niet.