uitgelicht

Kinderen AZC Oisterwijk genoten van Sinterklaas en zijn Pieten


Tientallen kinderen genoten afgelopen maandag van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten aan het AZC in Oisterwijk.

Kinderen op het AZC krijgen bezoek van Sint en Piet (Foto: Carla van der Steen).

De kinderen in Nederlandse AZC’s zijn al bekend met het verhaal van Sinterklaas; ze horen erover op school, via het Sinterklaasjournaal of van andere speelkameraadjes. Het Sinterklaasfeest opent de deuren naar Nederlandse tradities, cultuur en de samenleving. In de betoverende voorstelling van het Wolkentheater krijgen de kinderen zelfs de kans om deel te nemen, want bij Sinterklaas telt iedereen mee.

Het Wolkentheater werd opgericht in 1993 door Adrijan Siniša Rakić – zelf een vluchteling uit voormalig Joegoslavië – en zet zich in om kinderen met een traumatisch verleden een ontsnapping te bieden uit de dagelijkse beslommeringen. Sinterklaas biedt daarvoor een mooie gelegenheid. De kinderen hebben er zichtbaar van genoten.

U kunt dit goede doel steunen via www.wolkentheater.nl.

Aandachtig luisteren en ze mogen ook meedoen… (Foto: Carla van der Steen).