Care Inn

Gevaarlijke situatie bij spoorovergang in Oisterwijk snel opgelost


Kamal Amer, distributeur voor de DPG Media Group, ’s nachts op pad om het Brabants Dagblad in Oisterwijk te verspreiden, schrok, belde de politie en was zeer tevreden hoe die snel handelden. ‘Dank aan Politie en NS voor de snelle actie!’

Eeen vreemde en ook gevaarlijke situatie, ’s nachts bij d spoorovergang aan de Pannenschuurlaan in Oisterwijk (Foto: Kamal Amer).

In de nacht van dinsdag op woensdag naderde Kamal de spoorovergang van de Pannenschuurlaan/ Moergestelseweg in Oisterwijk. De rode lampen knipperden, en de spoorbomen waren omlaag. Eén boom bleef open staan (zie video onder). Een vreemde situatie, die volgens Kamal ongeveer 15 minuten duurde. ‘Ik heb om 3.30 uur de Politie gebeld. Die hebben enkele minuten later teruggebeld. Ze hadden bij de NS (ProRail – Red.) geïnformeerd, en die hebben de storing gemeld bij de machinisten.’ Er naderde een trein, maar door het snelle handelen konden de treinen volgens Kamal stapvoets rijden. De storing is later verholpen.

Kamal is erg tevreden over het snelle handelen van beide organisaties. Dat er weggebruikers zijn zoals Kamal, die dergelijke informatie doorgeven, is uiteraard ook heel goed!

Zowel Politie als ProRail laten weten blij te zijn met dit compliment.