ondernemers

Rugby Oysters haalt team uit competitie


Rein van Assouw wint Award bij RRD; Jeugd is goed bezig; Team 3 wordt uit de competitie gehaald; Rugby Oysters Oisterwijk hadden een mooie woensdagmiddag!

Hard werken loont

Rein kreeg een award (Bron: Oysters.nl)

Tijdens de Regio Rugby Dagen, die in Den Bosch op het veld van Rugbycllub the Dukes werden gehouden is Rein van Assouw van de Oysters gekozen tot speler van de dag. Hoofdtrainer van de dag Frank van den Heuvel gaf aan dat Rein vanaf het begin opviel door zijn niet aflatend enthousiasme. Bij zijn team van de Oysters noemen ze hem ook wel de “Jack Russel”. Rein van Assouw, 12 jaar en al bijna 7 jaar spelend voor de Oisterwijk Oysters, maakt momenteel deel uit van het Cubs team (U14). Zijn team is in de eerste ronde herfstkampioen geworden en promoveert naar de hogere Bowl competitie. Vanzelfsprekend zijn de Oysters supertrots op Rein en zijn uitverkiezing en het plaatst hem in een rij van zeer goede andere Oystersspelers die de zelfde eer mochten ondergaan.

Jeugd is goed bezig
Allereerst was daar de prijs van de WK Poule ten behoeve van de Seniorentour. De 2e prijs ging na ampel beraad naar de dolgelukkige winnaar: Thijs Koijck! De eerste prijs bleef in de familie Meeuwis:: Myrna Meeuwis-Martens werd de gelukkige! De junioren zijn een prachtige actie opgestart voor het spekken van hun tour-kas. Een initiatief van grote klasse was het vervaardigen van prachtige Oyster-kerstballen voor in de boom. Die vonden gretig aftrek en de actie is zonder meer geslaagd te noemen. Op de foto neemt voorzitter Caspar Jansen een exemplaar in ontvangst van Anette Moonen en Hilde Emmen. En dan was er nog de prijs voor de WK finale poule van de Cubs. Soms blijkt dat een blanco blik veel waard is. Dat verstand van de sport absoluut geen pré is. Als we de verhalen van Rein van Assouw mogen geloven snapt zijn opa niets van rugby. Maar hij won wel mooi de WK Poule!

Team 3 uit de competitie
Vandaag werd na ampel beraad het volgende bericht naar de spelers begeleiders van alle seniorenteams verstuurd: Zoals jullie zelf ook vast gemerkt hebben is het elke zondag lastig om drie volwaardige teams op de been te brengen. Het blijkt dat de selecties van met name team 2 en 3 kleiner zijn dan dat we eind vorig seizoen verwacht hadden, omdat er in de zomerperiode, na de inschrijving voor de competitie, een aantal spelers besloot om te stoppen. Daarmee is de totale groep aan beschikbare spelers jammer genoeg iets kleiner geworden. Als er dan een aantal blessures en afmeldingen zijn, die zijn er elk seizoen, dan komen we spelers te kort. Ut Vijfde heeft een bredere selectie maar op wedstrijddagen zijn er ook vaak geen 22 spelers beschikbaar omdat ze andere teams aanvullen. De coaches en trainers hebben dit gisterenavond samen met de TC besproken en gekeken naar een duurzame oplossing. Daarom is in goed overleg besloten om voor dit seizoen team 3 terug te trekken uit de competitie. Dat betekent dat de spelers uit de selectie van team 3 dan met name aan de vaste kern van Oysters-2 en een deel aan de vaste kern van Ut vijfde of Oysters-4 worden toegevoegd. Op deze wijze denken we op de speelzondagen volwaardige teams op te kunnen stellen die de rest van het seizoen mooie competitieve wedstrijden kunnen gaan spelen, en dat er voor iedereen een podium/team is waar je je talenten en ambities ten toon kunt stellen. De spelers van team 3 die zich al hebben aangemeld voor de wedstrijd van zondag worden voor nu toegevoegd aan de wedstrijd van Oysters-2. Mochten er meer dan 22 spelers beschikbaar zijn dan wordt een deel daarvan ingedeeld bij Ut Vijfde. Daarna bekijken we, in overleg met de spelers die het betreft, wie van Oysters-3 aan welke selectie wordt toegevoegd. Mocht je hierover vragen hebben of is het je niet helemaal duidelijk, neem dan even contact op met je teammanager of trainer. Er is voor iedereen plek. Laten we met deze nieuwe opzet met een positieve Oysters-blik naar de toekomst kijken, met veel plezier in het rugbyspel tijdens de trainingen en wedstrijden!

Mooie woensdagmiddag
Op woensdagmiddag 8 november vond in Amsterdam weer een Regio Rugby Dag plaats waar spelers van het Oysters Colts en Junioren team aan deelnamen. Voor de Colts U18 gingen Thygo Kuijpers, Robbie van Wel, Ciske Kooijmans en Lucas Locht naar Amsterdam. Zij wonnen hun wedstrijd met Zuid tegen Zuid-West met 12 – 05. Het team van U17 (ook Colts) speelden tegen het team Noord/West en wisten ook te winnen met 29 – 12. Duko Ambagtsheer, Teun Lobbezoo en Sib van Nunen startten in de basis. Ties Puts begon, in verband met een kleine blessure, op de bank. Bij de dames U18 speelde Lisa van hal een volledige wedstrijd. Zij wist met team Zuid ten Noord/Noord-Oost een mooie overwinning van 28 – 0 te boeken. Chapeau allemaal!