ondernemers

PRO enthousiast over inwonersplannen wijk Levenskerk


PRO is enthousiast over de plannen van de bewoners van de wijk Levenskerk en het oosten van de Bunders. Zij willen de speelveldjes in hun wijk opknappen. Afgelopen zaterdagochtend werden de plannen gepresenteerd aan de politieke partijen van Oisterwijk door twee wijkbewoners, Wil Huijbregts van de Stichting Rick en Rick Hobbelen. Tijdens een rondwandeling door de wijk hebben zij hun plannen verder toegelicht.

Eerder dit jaar werd reeds een speelplek ingericht op het veld voor de voormalige Levenskerk (Foto: Pius Floris)

De wijkbewoners willen hun wijk graag beweegvriendelijker inrichten. Ze hebben veel ideeën om dat te realiseren, zoals een lint van bankjes dat de speelveldjes aan elkaar koppelt, nieuwe houten speeltoestellen en gerecyclede picknicktafels met speciaal behandeld populierenhout. De Stichting Populieren en het Baanderherencollege uit Boxtel gaan de wijk helpen.

Het oorspronkelijke initiatief komt van Sport en Zorgatelier WYzorg. Die zag tijdens de Coronatijd dat de bewoners een grote behoefte hadden aan bewegen, maar dat de wijk daarvoor niet ingericht was. Zij hebben een aantal bewoners bij elkaar geroepen, die het initiatief verder uitgewerkt heeft. Deze projectgroep heeft met zoveel mogelijk wijkbewoners gepraat over wat zij graag zouden zien en dat in plannen vertaald. Ze hopen dat de plannen uitgevoerd kunnen worden als de wijk in 2025 op de schop gaat vanwege onderhoud aan de riolering. Als hart onder de riem gaf Wethouder Anne-Christien Spekle tijdens de bijeenkomst namens raad en college, een cheque van €2.000 om de eerste aanpassingen meteen te kunnen doen.

‘PRO vindt het een mooi voorbeeld van hoe burgerparticipatie leidt tot een gezondere levensstijl met behulp van circulaire en duurzame oplossingen,’ zo laat Jean Coumans namens de partij weten.