ondernemers

Nemelaer Haaren wint van koploper Dongen

Eindelijk weet Nemelaer het geluk af te dwingen door zeer effectief op de juiste momenten te scoren. Met 10 man werd in de laatste fase van de wedstrijd met man en macht gestreden om de overwinning over de streep te trekken.

Dongen tegen Nemelaer; de laatste wint.

Het gedegradeerde Dongen heeft de ambitie om zo snel mogelijk weer te promoveren naar de 3e divisie. Nemelaer start sterk aan de wedstrijd en maakt het koploper Dongen meer dan lastig. Met enig fortuin komt Nemelaer op voorsprong, Joeri Vugts zet doelman Frits onder druk die vervolgens zijn harde trap tegen de bal via de rug van Joeri in zijn doel ziet verdwijnen. 0-1(7). In het vervolg van de eerste helft lukt het Dongen maar sporadisch om echt gevaar te stichten. Via een discutabele strafschop kreeg het de beste kans. De bal werd vanaf 8 mtr snoeihard tegen de arm (bij t lichaam) geschoten. Fatih Kamaci trapt de pingel over het doel. Hij herstelt zijn misser iets later door een perfecte voorzet van Mutzers vanuit de 2e paal knap binnen te schieten. 1-1(42). Nemelaer stapt snel over de teleurstelling heen. Joeri wordt met een mooie assist van Nick Vugts vrij voor de doelman gezet. Na een knappe aanname schiet hij beheerst binnen. 1-2(44). In de 2e helft probeert Dongen nog meer druk op Nemelaer uit te oefenen. Af en toe bijt Nemelaer van zich af. Rick vd Linden brengt Joeri in stelling die zich vrijspeelt en vanaf 10 mtr binnen schiet. Hij maakt zijn hattrick compleet. 1-3(50). Na een uur spelen weet Kamaci een van de kansen te benutten en hij maakt zijn tweede. 2-3(59). Een doemscenario dreigt te ontstaan voor Nemelaer als ze kort na de tegentreffer met 10 man verder moeten door een 2e gele kaart na een lichte overtreding. Dongen ruikt bloed maar kan de muur van Nemelaer niet slechten. Knap wordt de overwinning over de streep getrokken waardoor Nemelaer een einde maakt aan de ongeslagen status op het eigen sportpark van Dongen.

Zondag komt Orion uit Nijmegen bij Nemelaer op bezoek.