ondernemers

Oisterwijkse rugby jeugd van de Oysters doet het beter dan de senioren

Hieronder weer een overzicht van de teams die afgelopen week hebben gestreden voor en met de rugbybal:

Colts vinden weg naar boven
Rijnmond Warriors verslagen. Het bleef lekker droog en dat was een dikke bonus tijdens de spannende wedstrdrijd tussen de Oysters en de Rijnmond Warriors (een cluster van Rotterdamse RC, Hoek van Holland en Sparta). Vanaf het begin hadden de Oysters de overhand maar het duurde tot de 28ste minuut voordat de eerste try op het scorebord kwam. Na de pauze ontstond er veel ruiimte doordat de Rijnmond Warriors op zoek gingen naar eerherstel en daar maakte het snelle Coltsteam van de Oysters goed gebruik van. Met een paar prachtige aanvallen werd er uiteindelijk een veilige marge bereikt. De wedstrijd kenmerkte zich ook nog door veel puberaal commentaar op de leiding en de ref moest zelfs enkele keren naar de kaarten grijpen om alles binnen de lijntjes te houden.

Geen best weekend Senioren
Alle teams verliezen. Op zaterdag was allereerst het eerste team aan de beurt in en tegen Castricum. Wat dat precies is, is niet helemaal duidelijk maar sinds de terugkeer in de Ereklasse in 2019 hebben we met het eerste team eigenlijk nooit een competetieve wedstrijd tegen de Noord-Hollanders gepspeeld. Ook nu ging het na enkele minuten al mis. En ondanks het feit dat het team zich op slag van rust weer in de wedstrijd knokte, bleef Castricum de voorsprong die in de eerste twintig minuten was opgebouwd, gewoon gedesideerd vasthouden. Tries waren er voor Charlie Bruce, Rik van Balkom en Damon Hurley.

De Cubs halen een tegenspeler onderuit (Bron: Oysters.nl)

Oysters II reisde af naar Etten-Leur waar een belangrijke wedstrijd gespeeld werd met betrekking tot de 2e helft van het seizoen. Meedoen bij de eerste zes is toch wel een vereiste om het seizoen geslaagd te noemen en daar leek het in het begin niet op. REL kwam vrij snel op voorsprong en daardoor moest het team van de Oysters meteen in de achtervolging. De teller stokte vervolgens op 25-22. Dat was een behoorlijke tegenvaller voor Oysters II. In de laatste 3 wedstrijden (Thuis tegen Thor en Elephants en uit naar Aachen) moeten er tenminste 2 winstpartijen geleverd worden. Supporters zijn welkom!

Oysters ut Vijfde dat vorig jaar met veel geweld en overmacht de vierde klasse uit schoot heeft het beduidend lastiger in de derde klasse. Na 7 wedstrijden prijken de jongens van coach Witlox op de laatste plaats. Maar dat wil natuurlijk niets zeggen De tweede helft van het seizoen is nog lang en de manschappen waaruit gekozen kan worden zijn bijna onuitputtelijk. Daar kunnen we gerust vertrouwen in hebben.

Junioren winnen lastige uitwedstrijd
Door Mees Moonen: We speelden afgelopen zaterdag tegen RFC Gouda. We speelden uit in Gouda, dus we moesten eerst ruim een uur met de auto, toen we aankwamen begonnen we met de warming-up. We begonnen de warming-up met weinig concentratie, maar net voor de wedstrijd begon, verbeterde dat. De wedstrijd begon goed, Thije scoorde vroeg onze eerste try en hij raakte zelf ook de conversie. We scoorden in de eerste helft nog een try, maar daarvan raakten we de conversie niet. Net voor het einde scoorde Gouda nog 1 try en ze raakten de conversie. In de 2e helft heeft Tobias nog een try gemaakt waarvan we de conversie ook niet raakten. De eindstand was 17-7. Ik vond dat de wedstrijd goed is verlopen, het veld was modderig en iedereen gleed uit, en er waren ook veel knock-ons waardoor er veel scrums waren. Ik vond dat de scrums goed gingen in de wedstrijd, we wonnen er veel, zelfs een paar waarin de tegenstander mocht inbrengen. Het mooiste moment van de wedstrijd was voor mij toen we nog 10 minuten overhadden en Gouda een penalty had, ze kickten voor de zijlijn maar ze haalden het niet, ik ving hem en passte de bal naar Thymen, hij maakte een goede run en gaf de bal aan Tobias en hij maakte een try waardoor we meer als 7 punten voorsprong hadden, daarna hadden we goed verdedigd. Een tip voor de trainers is voor mij het breed houden in de verdediging, ik merkte dat ik vaak vanaf de wing nog iemand moest roepen om een open gat te vullen, als we dat verbeteren dan kunnen we optimaal verdedigen.

Cubs verslaan Plate-team
Verslag van Floris van Griensven: Vanmorgen speelden we een thuiswedstrijd tegen de RC Delft. Omdat we in een nieuwe poule zitten was het vooraf een moeilijke tegenstander. In de derde minuut had Delft gescoord aan de zijlijn en de conversie was mis. En de rest van de eerste helft bezitten we het middenveld en was er veel ruimte op onze flanken. We scoorden nog een penalty en met 3-5 was het rust. In de tweede helft hadden wij gescoord ook aan de zijlijn. Toen was het hard werken en potjes maken. Ruck na ruck en Jelte had uitijndelijk gescoord. En de conversie was weer raak door Huub. Toen had Delft de bal voor zo’n vijf minuten en toen hadden wij de bal weer. Daarna kregen wij weer een penalty en hij was raak. 18-5 einde wedstrijd. Wietse was Man of the Match. Volgende week de thuiswedstrijd in Roosendaal tegen Te Werve.