uitgelicht

Nieuwe spelbegeleiders opgeleid voor Trinitas Oisterwijk


Vorig voetbalseizoen startte V.V. Trinitas Oisterwijk onder leiding van René Berden met het opleiden van JO13-1 spelers tot spelbegeleider. Met trots melden wij dat dit voetbalseizoen weer 14 spe(e)l(st)ers opgeleid zijn tot spelbegeleider. Zij zullen vanaf nu JO8, JO9 en JO10 wedstrijden fluiten.

Trinitas is trots op hun jeugd (Bron: Facebook Trinitas Oisterwijk).

Scheidsrechters zijn een noodzaak voor het voetbal. Als vereniging hebben we er voor gekozen om de leden die minimaal 12 jaar zijn in de leeftijdscategorie van de JO13 te vragen een bijdrage te leveren aan het begeleiden van wedstrijden. Hiermee willen we de spe(e)l(st)ers laten ervaren wat het is om zelf te fluiten en op die manier meer begrip en respect voor de beslissing(en) van de scheidsrechter te creëren. Daarnaast kampt onze vereniging ook met een ernstig tekort aan scheidsrechters.

Na inventarisatie door de train(st)ers van de MO13-1, JO13-1 en JO13-2 meldden zich dit voetbalseizoen 14 enthousiastelingen! Ties Kosters nam het opleiden op zich en woensdag 25 oktober en woensdag 1 november van 19.00 t.e.m.19.45 werd er ijverig uitgewisseld en geoefend met spelregels. Ook mochten zij een scheidsrechterstenue, een stopwatch, een fluitje en een scheidsrechtersboekje in ontvangst nemen. We zijn dan ook heel erg trots te mogen melden dat deze spe(e)l(st)ers afgelopen woensdag hun “diploma” behaalden en van start zullen gaan als spelbegeleider in opleiding onder begeleiding van ons.

We roepen supporters en bezoekers op om bij deze wedstrijden een extra complimentje te geven aan deze spelbegeleiders in opleiding en respectvol met hen om te gaan. Zo kunnen jullie samen met ons een veilige omgeving creëren waarin spelbegeleiders kunnen leren en met een succesgevoel het veld kunnen aflopen.

Met sportieve groeten,
Herald Vugs & Pascal Coehorst
Spelbegeleiderscommissie V.V. Trinitas Oisterwijk