Care Inn

Levende boekenbijeenkomst voor iedereen heeft een verhaal


Maandag 20 november organiseert Het Kiemuur Oisterwijk in samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant van 19.00 tot 22.00 uur een Levende Boekenbijeenkomst in de bibliotheek.

Luister naar het verhaal van een ander.

Bij de Levende Boekenbijeenkomst lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Ieder ‘levend boek’ heeft zelf te maken met een bepaald vooroordeel. In een open gesprek mag alles gevraagd en besproken worden. Het is uitdrukkelijk geen verhaal vertellen, maar juist een dialoog.

Vooroordeel ontmoeten
Durf jij het aan om je ‘vooroordeel’ te ontmoeten? Dit levende boeken evenement is een beproefd concept van Deense oorsprong, Human Library genoemd, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt het lezen van ‘levende boeken’ bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Boeken
Tijdens deze avond zijn er verschillende boeken die gelezen kunnen worden:

1- Niet-aangeboren hersenletsel na coma – Walter
2- Fibromyalgie – Rinske
3- Wat doe je als moeder als je ontdekt dat je kind verslaafd is? – Anja
4- Verslaving – Katja
5- Diagnose kwartet (met de tekst PTSS, recidiverende depressie eetstoornis en autisme) – Kelly
6- Transgender – Angela
7- Seksueel misbruik – John
8- Afgedankt en in de steek gelaten – Leslie
9- Eenzaamheid – Bjorn
10- Een leven vol geweld (kindermishandeling, huiselijk- en partnergeweld) – Sylvester
11- Laaggeletterd zijn. En dan? – Leo

Langskomen
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar de bibliotheek: oisterwijk@bibliotheekmb.nl. Op deze avond kun je met 2 boeken in gesprek gaan. Om ervoor te zorgen dat iedereen aan de beurt komt, is het noodzakelijk om minimaal 5 voorkeuren op te geven.

Het Kiemuur
Het Kiemuur is een wekelijkse bijeenkomst in de wijk, dicht bij bewoners. Voor iedere inwoner die te maken krijgt met eenzaamheid, financiële problemen, verlies of een verslaving. Of als iemand gewoon gezellig een praatje wil maken of nieuwe mensen wil leren kennen. Iedereen is welkom bij onze wijkinloop.

Het Kiemuur organiseert iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur de wijkinloop in de Bibliotheek, Spoorlaan 82c Oisterwijk. Gastheer is Dennis Mateijsen, te bereiken op 06-25319634 en gastvrouw Henny Lourensen, te bereiken op 06-10279196.