Care Inn

Junioren rugby Oisterwijk Oysters winnen in hondenweer

Willem Nouwen heeft een verslag geschreven van het winnende spel dat de junioren van de Oisterwijk Oysters afgelopen weekend lieten zien op het rugbyveld:

Junioren aan de winnende hand op het rugbyveld in Oisterwijk (Bron: Oysters.nl).

Afgelopen zaterdag hebben wij onze eerste wedstrijd van de tweede fase in de bowl gespeeld tegen Tilburg junioren 1. De dag begon al met erg veel regen en tijdens de warming up en de wedstrijd zelf, ook was het erg koud. Maar dit hield ons niet tegen en 3 minuten na de kick off scoorden we gelijk een try. In de eerste helft waren we erg dominant en scoorden we veel tries waardoor de score uiteindelijk opliep tot 29-0.

De tweede helft begonnen we ook erg snel, vastberaden om meer tries te scoren en die nul te houden. Dit bleek ook te lukken na een snelle try van Bram aan het begin van de tweede helft en een mooie solo-try van Thije, wat ik het hoogtepunt uit de wedstrijd vond.

Helaas had Tilburg de moed nog niet opgegeven en na veel rommeligheid in onze rucks wist Tilburg een penalty vijf meter voor onze tryline te winnen en hierdoor met de voorwaartsen een try te drukken. Hierna wisten we ons wel te herpakken en scoorden we nog twee tries, waarna de scheids het eindsignaal blies. De eindscore was 53-7. De dingen die goed gingen in de wedstrijd waren, als verdediging, stonden we goed breed waardoor Tilburg helemaal geen kans had in de lijn, we speelden erg snel en wisten erg goed de ruimte te vinden. Wel waren er veel knock-ons die kwamen door slechte passes en doordat de bal glad was door de regen, ook mochten er meer offloads gegeven worden.

Als er een line break was gingen mensen vaak voor eigen succes maar werden toch nog getackeld terwijl ze de bal konden pasen. De tips die ik mee wil geven aan de trainers zijn de twee bovenstaande dingen die ik genoemd heb die niet zo goed gingen, maar verder heb ik niets aan te merken. Het was een goed begin van de tweede fase van de competitie en als we zo door blijven spelen denk ik dat we een grote kans hebben om weer kampioen te worden, net als twee jaar geleden.