uitgelicht

Hondenpoep laten liggen is niet alleen verboden en ook nog enorm smerig


Er zijn van die plekken, waar blijkbaar menig hondeneigenaar regelmatig het ‘rondje hondje’ doet. Niks mis mee, tenzij het zichtbaar is.

Smerig!

Stinkende drollen, smerig als je er in gaat staan of doorheen fietst, om over spelende kinderen nog maar te zwijgen. ‘Ik heb de gemeente gevraagd, op eigen kosten bordjes besteld en opgehangen, via de gemeente stickers geregeld, maar de eigenaren hebben er “schijt” aan,’ aldus inwoonster Yvette van Kollenburg- Mols. Ze heeft er geen andere woorden voor dan ‘aso gedrag’.

Opvallend is, niet alleen hier maar ook elders horen we van dergelijke voorbeelden, dat in een aantal gevallen de drollen wel opgeraapt worden met een plastic zakje, maar die zakjes niet in de vuilnisbakken terecht komen. Ze verdwijnen in de struiken, of worden zoals hier ze aan het hek gehangen.

Hondendrollen in zakjes aan het hek.

Binnen de Gemeente Oisterwijk is een opruimplicht, overal en zonder uitzondering: ‘Iedereen die zijn hond uitlaat ruimt zelf de hondenpoep op. Dit geldt niet alleen op straat en in parken, maar ook op hondenlosloopveldjes en schapenweide. Je hebt altijd een zakje bij je voor de hondenpoep. Je mag je zakje weggooien in de openbare afvalbakken,’ zo staat vermeld in de gemeentelijke regels. De boete bedraagt 150 euro.