uitgelicht

Burgemeester helpt bij aanleg groengebied Heukelom


Lokale Rotary Clubs doneren 15.000 euro aan Stichting Duurzaamheidsvallei.

Er werden twee bomen geplant door burgemeesters Weterings (Tilburg) en Janssen (Oisterwijk).

Zaterdag 25 november werden twee bomen geplant door burgemeesters Weterings (Tilburg) en Janssen (Oisterwijk). Het markeert de start fase 2 van de aanleg van het gebied Benedictus; een groen uitloopgebied voor Tilburg, Heukelom en Oisterwijk. Begin maart 2024 planten leden van 7 Rotary Clubs samen met de vrijwilligers van stichting Duurzaamheidsvallei daar meer dan 8000 bomen.

De 7 lokale Rotary Clubs; 4 uit Tilburg, 2 uit Oisterwijk en de club Berkel-Enschot brachten de laatste maanden op diverse manieren geld bij elkaar. Tijdens een feestelijk lunch in Hotel de Druiventros overhandigden de clubs een cheque van 15.000 euro aan de secretaris van de stichting Duurzaamheidsvallei, Carel Brands. Er was nog een andere reden voor een feestje; Rotary viert in 2023 dat ze al 100 jaar in Nederland actief zijn.

Het geld werd onder andere opgehaald door diverse sponsors. Stichting Duurzaamheidsvallei en de Rotary Clubs danken uitdrukkelijk alle sponsors die de aanleg van het groengebied Benedictus mede mogelijk maken.