uitpunt

Handboogvereniging De Meierijers viert 40-jarig bestaan


Handboogvereniging De Meierijers bestaat dit jaar 40 jaar. Dat gaan zij uitgebreid vieren.

Handboogvereniging De Meierijers bestaat dit jaar 40 jaar

‘Op zaterdag 18 november houden we ons traditionele Koningschieten. De dag wordt afgesloten met een diner voor alle leden inclusief aanhang en evtueel kinderen. Dit is elk jaar een dag waar iedereen naar uit kijkt en aan het einde zijn de nieuwe koningen bekend in de categorieën Recurve, Compound, Barebow en Jeugd. Op zondag 19 november houden we een receptie/open dag van 14.00-17.00 uur. Hier is iedereen welkom om felicitaties over te brengen maar ook is het een unieke gelegenheid om te komen kijken, sfeer te proeven en als je wilt zelfs een pijltje te schieten. Een aantal begeleiders staan klaar om iedereen hierbij te helpen.’ Zo laat de vereniging weten.

De Meierijers is een handboogvereniging opgericht in 1983 en vernoemd naar De Meierij, het gebied tussen Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Oorspronkelijk begonnen in zaal Concordia, het tegenwoordige van Opstal, is de vereniging inmiddels al 13 jaar gehuisvest aan de Hoolstraat 4a in Berkel-Enschot. Een mooie locatie met bijna 40 buitenbanen van 10 tot 90 meter en 16 binnenbanen tot 25 meter. De club telt inmiddels ruim 100 leden van 9 tot 75 jaar, waarvan 40% onder 21 en ruim 1/3 vrouwen. De visie van De Meierijers is “Handboogschieten voor iedereen”. En inderdaad nagenoeg iedereen kan handboogschieten, jong, oud, alle genders, validen en minder validen, etc. Maar ook zit hierin opgesloten dat sport en plezier samen moeten functioneren en dat staat dan ook centraal bij De Meierijers. De weg richting topsport is mogelijk, maar ook het sociale aspect is van groot belang.

‘We geven begeleide trainingen en avonden waar iedereen vrij kan schieten. We nemen deel aan de bondscompetities maar organiseren daarnaast wedstrijden zoals NK’s, bonds- en rayonkampioenschappen, Lowlands jeugdwedstrijden, maar ook relatie-, sponsor-, paas-, nieuwjaars-verschietingen, enz.’ Tevens wil De Meierijers ook een belangrijke rol vervullen in de samenleving. ‘We zijn onderdeel van de koplopers van sportverenigingen van de gemeente Tilburg. We organiseren clinics op locatie en op de vereniging voor scholen voor speciaal onderwijs en BSO-scholen.’

Op 28 november start de vereniging met “KOM! Bewegen bij De Meierijers”. Opgezet voor 50-plussers en in samenwerking met de gemeente Tilburg, kunnen mensen bewegen, handboogschieten, maar ook sociaal actief zijn.

Dus kom gerust naar Hoolstraat 4a in Berkel-Enschot op zondag 19 november tussen 14.00 en 17.00 uur voor de open dag. Proef de sfeer en schiet een pijltje als je dat wilt.