uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: Sinterklaasintocht Oisterwijk 1968


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Sinterklaasintocht Oisterwijk 1968 (Bron: Film Bob van Oss)

Voor het boek ‘Daar werd aan de deur geklopt’ van Martin van der Waals rond het 75-jarig bestaan van het Oisterwijkse Sint-Nicolaascomité was hij op zoek naar ’n speciale foto. Bob van Oss zou in 1968 met zijn knalrode Amerikaanse slee –’n Ford Fairlane- de Sint bij de intocht door de straten van Oisterwijk hebben gereden. Die foto kwam niet voor de publicatie boven water. Eigenlijk bijzonder want voor de Sinterklaasintocht loopt heel Oisterwijk uit.

De stoutste verwachtingen werden onlangs overtroffen toen Bob’s dochter Marijke Wagenaar – van Oss zelfs in het bezit bleek te zijn van schitterend 8mm-filmmateriaal van deze gebeurtenis die op vele netvliezen geprent staat.

Bekijk de film en geniet van de zwaaiende zwarte pieten uit de stationsramen, Burgermeester Funk die de Sint onthaalt, Bob van Oss in ’n tomaatrood pietenpak, de pietermannen Jan de Laat, Huub Groenland en Koos Groenland, Gerard Verhoeven als Goedheiligman, de comitéleden -zoals Janus Smits en Koos Cornelissen- in zwart jacquet, de vele Oisterwijkers aan de kant, het centrum van 55 jaren terug, de fanfares en ruiters.

Even 5 minuten terug naar 55 jaren (1968) terug!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk