uitgelicht

Zinderende finale en rugby Battle of Brabant bij Oysters Oisterwijk


Nadat de wedstrijd Oysters – Hoek v Holland gecanceld was vroeg de organisatie van Quiz en Rugby avond zich wel af: wat blijft er over van onze plannen?

Maar ze kunnen gerust gesteld worden. De PubQuiz, met verve gepresenteerd door Bas & Ray met hulp van floormanager Sjoerd bracht gezelligheid, actuele en historische informatie over de club in het bijzonder en rugby in het algemeen en verbroederde. De prijs ging uiteindelijk naar het team met de naam Double Date. Daarna keken 124 personen (met de hand geteld) naar de finale Nieuw Zeeland – Zuid Afrika waarbij opviel dat het grootste deel van het jeugdig publiek een voorkeur had voor Zuid Afrika. Dat moet toch iets te maken hebben met de populariteit van onze Director of Rugby Johan Hartwigsen. Tijdens de wedstrijd zorgde onze keuken voor een hele lekkere hap, broodje Döner, en werden de rugbyfans getrakteerd op een lekkere snack. Na een zinderde wedstrijd die superspannend verliep was er nog een klein feestje voor de “winnaars” en daarna werd de avond afgesloten.

Cubs oefenen in en tegen Breda

Een vol clubhuis bij de rugby (Bron: Oysters.nl)

Verslag van Dieke van Gorkom: Om half drie was de kick off. Tijdens de eerste helft waren we allemaal goed bij de rucks en gingen de srcums goed. Na de eerst helft was het 15-0 voor ons. De tweede helft toen waren we allemaal iets minder goed bij de rucks maar onze srcum gingen nog steeds wel goed. Breda werd steeds beter en daardoor hebben we verloren met 21-20. Jammer maar wel een leuke oefenwedstrijd.

Battle of Brabant staat voor deur
Kom je club aanmoedigen! Aanstaande zaterdag staat de Brabantse derby Oisterwijk Oysters – RC The Dukes in de Ereklasse weer op het programma. Op enkele dagen na precies 1 jaar na de zinderende uitwedstrijd van vorig jaar die door de Bosschenaren gewonnen werd (26-20) maar voor veel samen geknepen billen zorgde. Dit jaar ontvangen wij de Dukes en dat doen we weer onder een door Kees Kleiren (De Groene 3-HOEK) geplaatste verlengde tent die aan onze voorgevel prijkt. Onze buren zijn inmiddels in de competitie afgezakt naar de 8e plaats. Het begon allemaal erg positief na winst op DIOK en Breda maar daarna volgde 2 gelijke standen (CAS en Haarlem) en 2 nederlagen waarbij het team vooral in Den Haag over de knie gelegd werd. Daarom is deze editie van de Battle of Brabant belangrijk. In de absolute top van het vaderlands Rugby is niet mogelijk om zoveel misstappen te maken, dan mis je de boot naar de top 6. Vooralsnog ligt hier niet de focus van de Oysters maar met een goeie uitslag tegen onze vrienden uit Den Bosch kunnen we wel een opmaat creëren voor nog VIER derby’s.