uitgelicht

VOS Oisterwijk start repetities voor Wizard of Oz


Afgelopen dinsdag werd bij de Verenigde Oisterwijkse Spelers (VOS) het seizoen geopend met de presentatie van het project voor komend jaar.

De spelers van de VOS (Bron: Facebook VOS Oisterwijk).

Regisseuse Sanne Eggenkamp heeft het script klaar en kon niet wachten om dit met de leden te delen. Nadat ze de rolverdeling bekend maakte, liep ze met hen het verhaal door en konden zij beginnen met het lezen van het script. ‘Wat gaat dit een gave voorstelling worden, het is echt tof geschreven!’ aldus de vereniging, die vol enthousiasme aan het instuderen en oefenen begint. Het stuk zal volgende jaar te zien zijn in het Oisterwijkse Natuurtheater.

Het verhaal gaat over een tornado, die een Amerikaanse boerderij treft. De boerderij met daarin Teddy en Toto wordt weggeblazen naar het magische land van Oz. Teddy gaat voor hulp op zoek naar de grote tovenaar van Oz en komt onderweg van alles tegen. Een vogelverschrikker, een blikken man en een bange leeuw. Het verhaal vertelt hoe die elkaar helpen hun doel te bereiken …

De oplettende lezer die het verhaal kent, zal nu al opmerken dat er aanpassingen zijn ten opzichte van het origineel. In de voorstelling van de VOS zullen er nog meer aanpassingen zijn; daarover later vast en zeker meer!