ondernemers

Vaardigheidsdag met demonstraties bij Brandweer Moergestel goed bezocht


De Vaardigheidsdag van de brandweer in Moergestel werd zaterdag opengesteld voor bezoek. Interessant, leuk en ook nuttig om te kijken of er mensen uit het dorp zich bij de brandweer willen aansluiten.

Een persoon bekneld onder een auto; het betrof een oefening.

De Vaardigheidsdag houdt in dat negen korpsen uit de regio een ronde rijden om in elk dorp of stad een door hen uitgezet oefening te doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van een brand of hulpverlening. Op De Sonman in Moergestel had Brandweer Moergestel een oefening uitgezet. Het betrof een persoon (in dit geval een pop) die na een ongeval onder een auto bekneld was geraakt. Hierbij was het hulpvoertuig met een kraan (HVK) van brandweer Tilburg aanwezig om assistentie te verlenen. Dit om alle manschappen een ervaring te laten opdoen, en om samen te werken met mensen met de HVK.

Publiek

Er was de gehele dag aanloop van publiek.

Publiek uit de omgeving mocht meekijken; hier was de hele dag belangstelling voor. Ook konden toeschouwers en de kinderen uit het publiek een kijkje nemen in de brandweervoertuigen. De vrijwilligers van Brandweer Moergestel hopen daarmee dat er mensen zijn die bij de brandweer willen komen, met name voor overdag, om het team te versterken. ‘We willen de veiligheid en hulp blijven garanderen in geval van nood.’

Woningbrand

Omdat de brandweerlieden tijdens deze dag bezig zijn, gebeurde het dat brandweerkorpsen uit de regio voor Moergestel waarnemen. Tijdens de oefening in Moergestel kwam er een brandmelding van een woningbrand (klik) binnen, waarbij Sprang-Cappele en Waalwijk werden ingezet.