Care Inn

Grote woningbrand Moergestel


Zaterdag is kort voor het middaguur een brand ontstaan bij een woning in Moergestel.

Bericht van veiligheidsregio op X (Twitter).

Onder andere de brandweer van Loon op Zand, Waalwijk en Tilburg zijn opgeroepen voor de brand aan de Hoefkens in Moergestel. Ook is een ambulance ter plaatse gekomen. Er werden brandweerlieden uit andere plaatsen opgeroepen omdat onder andere Moergestel en Haaren vandaag deelnemen aan oefeningen.

Het betreft een brand bij een woning, waarbij groots is ingezet om te voorkomen dat de brand in de woning zou komen. De brand is ontstaan in de garage en is overgeslagen naar de carport en de naastgelegen woning, het dakbeschot van het woonhuis en mogelijk ook in de spouwmuur doorgedrongen.

Om ervoor te zorgen dat het vuur niet in de woning zelf terecht komt worden de dakpannen van het huis afgehaald. Het dak wordt goed natgehouden. Op de andere zijde van het dak liggen zonnepanelen. Deze raken niet betrokken bij de brand. De brandweer gebruikt een warmtebeeldcamera om een paar extra ogen in de woning te hebben.

De garage en de dubbele carport zijn inmiddels helaas helemaal door het vuur verwoest. In de garage stond een oldtimer.

Een deel van de woning heeft ook schade. Een tweede oldtimer ging ook verloren.

Ga niet kijken; geef hulpdiensten de ruimte.