uitgelicht

Taxandria Atletiek Clubkampioenschappen in het zonnetje


Zaterdag 30 september was het weer tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen van Taxandria. De atletiekbaan was deze ochtend al vroeg klaar gemaakt voor de wedstrijden. Een stralende herfstdag omsierde dit verbindende evenement. Heerlijk weer voor de 45 vrijwilligers, ouders, supporters en natuurlijk de deelnemers. Dank aan iedereen die aanwezig was om er zo’n positief en gezellig evenement van te maken!

De jeugd gaat van start (Bron: Taxandria.at)

Er zijn 22 nieuwe clubkampioenen bij gekomen; verspreid over de verschillende leeftijdscategorieën pupillen, junioren en senioren, zijn er twaalf jongens/mannen en tien meisjes/vrouwen die de bovenste plek van het podium mochten beklimmen. Het deelnemersveld was heel divers, de jongste deelnemer was de 6-jarige Wieger van den Berg en de oudste deelnemer was de 64-jarige Joost Pijnappel.

Bij de pupillen maakten met name de kampioenen Lara van Dun en Leonie de Kort indruk in hun leeftijdscategorie. Lara haalde bijna het dubbele aantal punten van haar concurrentes en ook Leonie scoorde ruim 100 punten meer dan de nummer 2.

Bij de junioren liet met name Gijs van den Heijkant zien dat hij talent heeft. Hij won alle onderdelen in zijn leeftijdscategorie, met name zijn tijd op de 1.000m van 3 minuten en 20 seconden was indrukwekkend.

De meeste spanning in het klassement zat bij de dames senioren. Janneke Kraan en Kirsten Vingerhoets waren erg aan elkaar gewaagd. Mede doordat in de uitslagen rekening wordt gehouden met de verschillende leeftijdscategorieën kan er uiteindelijk maar één clubkampioen bij de senioren zijn. Zo kon het gebeuren dat Janneke 3 van de 4 onderdelen won, maar dat Kirsten onder andere dankzij een mooie verre worp op het onderdeel kogelstoten in het eindklassement met slechts 5 punten verschil clubkampioen werd. Kirsten eindigde met 878 punten en Janneke met 873.

In de 1.500m serie leverde de strijd tussen Gijs Schoenmakers, Cas van Gorp en Martijn van Dongen een fotofinish op. Mede dankzij deze snelle 1.500m van deze drie mannen werden zij in hun categorieën ook alle 3 clubkampioen!

Alle uitslagen van de Taxandria Clubkampioenschappen staan hier (klik).