ondernemers

Stormloop bij speelgoed en rommelmarkt Scouting Moergestel


Ooit zijn we begonnen met de speelgoed- en rommelmarkt, een jaar 18 geleden. Ze dachten, ‘dat gaan we een keer doen want dat brengt wat extra geld in het laatje’.

Een lange rij bij de entree.

Nu 2 jaar na de coronaperikelen zit de organisatie op het hoogtepunt. Werd een paar jaar geleden aan stoppen gedacht; nu denken ze daar duidelijk anders over. Afgelopen zondag was het Verenigingsgebouw Den Donk dat beheert en verhuurd wordt door scouting Moergestel weer afgeladen vol. Bijna 500 betalende bezoekers mochten zij in drie uur tijd verwelkomen. In werkelijkheid waren er ongeveer 30% meer bezoekers, want de kinderen waren tot 12 jaar gratis.

Binnen was het goed druk!

‘We hadden dan ook voor elk wat wils en vele dingen die aangeboden werden door ons of door de mensen die een tafeltje gehuurd hadden, waren blij en content met deze opkomst,’aldus Peter van de Wouw namens de organisatie. ‘Wij als scouting Moergestel bedanken eenieder die ons een aantal spullen geschonken heeft en de mensen die iets van zichzelf konden verkopen, want zonder jullie allemaal kunnen wij niets organiseren wat de moeite waard is. Dat laatste was het zeker en het geld gaat in de kas van onze scoutingvereniging, want daar doen wij het voor.’ Scouting Moergestel dankt alle vrijwilligers en leden voor de hulp bij het slagen van deze dag.

Tussendoor zijn de scoutingleden nog actief geweest bij de herdenking van de bevrijding (klik).