Care Inn

Herdenking bevrijding 40-45 goed bezocht


In Moergestel werd zondag de bevrijding uit de oorlog van 40-45 herdacht.

Genodigden en publiek volgen De Clan Lamont Pipe Band naar het monument (Foto: Rick Denissen).

Deze 79ste herdenking werd begeleid door de Clan Lamont Pipe Band. Bij het monument was een kranslegging, met een woord door de voorzitter van de stichting Herdenking Oorlog en Bevrijding Moergestel, en een toespraak door Burgemeester Hans Janssen. Door aanwezigen werd samen met veteranen en Zanggroep Inspiration een lied gezongen en er was een bijdrage door leerlingen van De Bienekebolders. Bij het leggen van de kransen hielpen leden van scouting Sint Jan.

Na afloop was er gelegenheid tot napraten met live muziek en werd informatie gegeven door Stichting Signi, een non-profit organisatie die ten doel heeft om vermiste personen -levend of overleden- op te sporen met behulp van zoekhonden en bestaat uit een professioneel team van 50 vrijwilligers.

Bekijk hier de fotoserie van Rick Denissen.

 

Moergestel TV heeft binnenkort een uitzending over deze bijeenkomst. Alle uitzendingen van de lokale omroepen zijn ook te zien op onze Video pagina (klik).