ondernemers

Op zoek naar de klimaatburgemeester voor Oisterwijk


Wie wordt de Klimaatburgemeester in Oisterwijk?

Wie wordt de klimaatburgemeester van Oisterwijk?

Met de Nationale Klimaatweek van 30 oktober tot en met 5 november in aantocht hebben steeds meer Nederlandse gemeenten een Klimaatburgemeester. In totaal zijn er ruim 200 Klimaatburgemeesters in zo’n 140 verschillende gemeenten. De gemeente Oisterwijk is nog op zoek naar een Klimaatburgemeester. De grote vraag is: wie pakt die mooie kans?

Klimaatburgemeesters zijn een belangrijk onderdeel van de Nationale Klimaatweek (NKW), die dit jaar voor de derde keer georganiseerd wordt. Tijdens de week komt heel Nederland in actie voor een beter klimaat, waarbij Klimaatburgemeesters het voortouw nemen. Dit doen ze samen met de overheid en bedrijven en organisaties die als Klimaatsupporter zijn aangesloten.

Klimaatburgemeesters inspireren met woorden en daden hun plaats- en buurtgenoten om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Dat doen ze onder meer door tijdens de NKW activiteiten te organiseren en hun verhaal te delen.

Wie o wie?
Word jij de Klimaatburgemeester van de gemeente Oisterwijk of ken je iemand die geknipt is voor deze functie? Kijk dan op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden. Het Klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen; ook kinderen en jongeren kunnen zich opgeven.