ondernemers

Fire-defender was oefendoel bij Vaardigheidsdag Oisterwijk


Één keer per jaar wordt er in district Hart van Brabant de vaardigheidsdag georganiseerd. Hier wordt door elke post altijd reikhalzend naar uitgekeken.

Het nieuwste blusvoertuig (Foto: Toby de Kort).

Er rijden acht posten in carrousel door de regio. Elke post zet dan een oefening uit, welke door de overige posten wordt geoefend. Dit kan een brandoefening of een hulpverleningsoefening zijn, of iets anders. In Oisterwijk werd een brandoefening geënsceneerd.

Uiteraard ook tijd voor ontspanning (Foto: Brandweer Oisterwijk – Matheu Aerts).

Er was brand uitgebroken in een industriepand van Giant Tobroco aan de Schijfstraat in Oisterwijk. De eerste tankautospuit en hun bemanning werd binnen in gezet, maar omdat de brand uitbreidde en dreigde over te slaan naar Schijfstraat nummer 8 is er opgeschaald naar Middelbrand. De taak van de spelende posten was om de uitbreiding te voorkomen door middel van de fire-defender (zie onder) die geplaatst zit op het Klein Watertransport. Omdat dit niet bij elke post bekend was, bleek dit een mooi oefendoel voor deze dag.

Ook in Moergestel was een dergelijke oefening (klik)

Zo ziet het gebruik van een fire-defender er uit (Foto: Toby de Kort)