uitpunt

Beeldbank Oisterwijk: Henk Dekkers, 1994


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Henk Dekkers in zijn carnavalskamer. (Bron: LOVO)

Wie Carnaval zegt, zegt Henk Dekkers. Begonnen als nar schopte hij het uiteindelijk tot Grootvorst bij De Zotte Mulders en ontving hij in 2016 ‘Het Groot Kruis’, de hoogste carnavaleske onderscheiding in Döllekesgat. Toch betekende Henk heel veel meer voor de Oisterwijkse gemeenschap dan louter het jaarlijkse Carnaval ’n grote zet in de rug geven.

De LOVO-serie ‘Markant’ bracht vele jaren Oisterwijkers in beeld die met hun kop boven het maaiveld uitstaken of zich op andere wijze profileerden. Huub Groenland trok eropuit, dronk ’n kop koffie met de man of vrouw en ontfutselde ondertussen mooie verhalen en levenswijsheden om gaandeweg ’n mooi beeld te schetsen van de markante Oisterwijker.

We verloren Henk Dekkers op 3 november 2020 op de leeftijd van 88 jaar. Oisterwijk nam op indrukwekkende wijze afscheid van hem op De Lind. De gewaardeerde persoonlijkheid was in 1994 te gast bij ‘Markant’, de toen vastgelegde beelden zijn er nog: ga mee op de koffie bij Henk!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk