uitgelicht

Zondag is het muziekfeest in Haaren


10 september is er in het centrum van Haaren een Reuze(n)feest. Met muziek en de Haarense reus, en ook een groots feest!

Reus Ariaoneke uit Haaren (Foto: Michelle Bosmans).

Zondag 10 september is er van 13.00 tot 19.00 uur een groots feest, reuze gezellig en met een echte reus! Het Muziekfestijn Haarens Reuzefeest. Onder andere met: Gregorius, Bigband4Swing, LightChains (zangeres Pleun Paulusse), Benthe van Bilsen, Ivon van Sprang, Marleen van den Bosch, Codex Avenue (bassiste Dorieke Schipper), Seniorenorkest de Meierij, Danserswijk met 2 hiphop groepen, Plakband en Popwise bands (Jerrk Going Dutch Lift).

De Haarense Pleun Paulusse treed met haar band. Pleun en Lisa, beide zangeressen, hebben elkaar ontmoet tijdens een optreden, het klikte gelijk! Samen zijn ze jaren later een eigen band gestart genaamd LIGHTCHAINS. Met veel passie en liefde voor elkaar hebben we een super gezellige familie gecreëerd.

Codex Avenue zal ook komen optreden. Een stevige groove, poppy, met een sausje funk en een flinke lik soul. Codex Avenue covert minder bekende nummers van bekende artiesten of geeft een eigen interpretatie, soms een complete remake, van grotere hits. Herkenbaar dus. En verrassend. Deze vijfkoppige band uit Haaren en omgeving laat zich beïnvloeden door grote helden als Marvin Gaye, Bill Withers en the Meters, maar is er ook niet vies van om iets van 2Pac, deep purple of Leonard Cohen in een funky jasje te gieten. Eén ding is zeker: stilstaan is geen optie.

Ook Ariaoneke, de Haarense reuzin, is aanwezig! Jij wil haar toch ook ontmoeten? Ze vertegenwoordigt binnen het Reuzengilde Oisterwijk de kern Haaren. En dat is haar aan te zien! Een trotse, knappe, iets eigenzinnige herderin met een lammetje op haar arm en een schapenvacht over haar schouders. Het lammetje en de schapenvacht staan voor de oude gemeente Haaren, die in haar wapen een schaap met lam op een groene achtergrond droeg. Vandaar ook dat voor de kleding een groene kleur is gekozen.

Hieronder een terugblik op vorig jaar: