Care Inn

Oisterwijk aan top bij Boom van het Jaar


De Marialinde, de eeuwenoude boom in het centrum van Oisterwijk, maakt kans om Boom van het Jaar te worden. Niet zo vreemd, want het is een hele mooie boom, en een iconische verschijning.

Tijdens de verkiezing voor de Groenste Stad, werd er ook kunst tentoongesteld. In het voorjaar groeit uit de takken een vers dak van bladeren. (Foto: Joris van der Pijll)

Al in 1388 werd de boom vermeld in documenten, dus is ze minimaal ouder dan 635 jaar. Onder deze zomerlinde werd recht gesproken en het was het centrum voor handel in de omgeving. De boom is in de vorige eeuw gered van de ondergang, en voorzien van een steunhekwerk. Het is goed vertoeven op de bankjes onder de boom, zeker op warme dagen.

Aan top!

Bij het schrijven van dit bericht waren er al 3445 mensen die op dit mooie groen gestemd hebben, maar de rode beuk uit IJsselstein hijgt in onze nek met 2949 stemmen. Dus geef uw blijk van waardering voor deze mooie boom, en wie weet wordt deze boom niet alleen verkozen tot de mooiste van Brabant, maar ook die van Nederland! Geef hier (klik) uw stem!