Care Inn

Geslaagde Open dag stoffeerderij Padouk *


Naar aanleiding van de Open Monumentendag met als thema ‘Levend erfgoed’ is de ambachtelijke stoffeerderij van Padouk afgelopen zondag geopend geweest.

Een kijkje in de werkplaats.

“Het was een hele leuke en interessante (hete) dag. Heel de dag door was er een gezellig opkomst van toch wel zestig personen. Veel mensen die interesse hebben in het vak,” geeft Miriam Roest De Weijer enthousiast aan. “Mocht het zondag niet gelukt zijn, altijd welkom!”

Praktisch alle bezoekers waren op de fiets gekomen, onder andere vanuit Moergestel en Best. Een veel gehoorde opmerking van Oisterwijkers was dat ze niet wisten dat Padouk in Oisterwijk aanwezig was. Opmerkelijk dat Padouk klanten uit heel het land heeft en op het thuisfront minder bekend is. De aankondiging op Oisterwijknieuws.nl bleek voor velen de uitgelezen kans om een kijkje te nemen.

Bezoekers luisteren aandachtig.

Een bezoeker had meteen een hocker meegenomen in de auto. Voor deze poef werd een nieuwe bekleding uitgekozen. Diverse bezoekers hadden zelf achtergrond in stikken met grote naaimachines voor het stikken van leer of modieuze kleding bij Van Bommel, Avang (van Gils) of het naaiatelier van Gimbrere Mode. Naast het oude ambacht was er ook belangstelling voor de designmeubelen en het bekleden van antieke auto’s.  De zogenaamde Egg chair, een designklassieker, werd door de meeste bezoekers herkend.

Er werd uitvoerig geneusd tussen de stalen met bekledingsstoffen. Een stalenmap ging mee naar huis om de uitgekozen stof in de huiskamer nog eens te bekijken.

Dus mocht u interesse hebben loop gerust binnen bij Padouk of maak een afspraak. Huisbezoek en advies is ook mogelijk.

Atelier adres: Kerkhovensestraat 11b 5061 PJ Oisterwijk
Miriam Roest de Weijer Tel: 0655376061
E-mail: info@padouk.nl Website: www.padouk.nl

* Uitleg over de ster in de titel leest u in onze Disclaimer