uitgelicht

Politie zocht met helikopter ook in Moergestel naar vermiste bezoeker festival Decibel (Update)


Vanaf het festival Decibel in Hilvarenbeek was maandag een 23-jarige man vermist. Deze man is helaas overleden. De politie zocht in de omgeving van Hilvarenbeek, ook in Moergestel (Gemeente Oisterwijk), zowel op de grond als vanuit de lucht.

De politie zoekt onder andere langs het kanaal (Foto: Toby de Kort).

Het betrof volgens de politie een urgente vermissing. Onder andere zocht de festivalbeveiliging en politie op het terrein, de directe omgeving, maar ook verder in landerijen en langs het kanaal. Het festival werd gehouden op het terrein van de Beekse Bergen, aan de grens met Moergestels grondgebied.

Het betrof een jongen van 23 jaar. Afgelopen nacht probeerden vrienden nog contact met hem te krijgen, maar dat is niet gelukt. Ook de politie kon de man niet bereiken. Hierop werd een Burgernetmelding verzonden.

Er hangt een donkere wolk boven de sfeer op het festival Decibel, waar afgelopen weekend ook een 19-jarige bezoeker vanwege medische redenen is overleden.

Update: Overleden man aangetroffen

In de omgeving is een overleden man aangetroffen in het water. De man werd gevonden in het kanaal, een breder deel dat gebruikt wordt door een roeivereniging, direct naast het terrein van de Beekse Bergen, op de grens tussen Moergestel en Hilvarenbeek.

De politie laat later op maandag weten dat het aangetroffen lichaam van de vermiste man is. ‘De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht. Wij wensen hen veel sterkte toe. Wij doen onderzoek naar de doodsoorzaak.’

 

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe!

Met behulp van boten werd het water afgezocht; hier werd de overleden man aangetroffen (Foto: Toby de Kort).

Een politieheli scant de omgeving af met gevoelige camera apparatuur (Foto: Toby de Kort).