uitpunt

Overleden fietsster op N65 bij Oisterwijk bleek daarvoor al op de weg te fietsen


De fietsster die van zondag- op maandagnacht op de N65 werd aangereden door een vrachtwagen en helaas aan haar verwondingen is overleden, bleek daarvoor al op de weg te fietsen.

Het gaat om een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, aldus de politie na het onderzoek. Om 2.30 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er op de N65 iemand op de rijbaan zou fietsen waar dit niet mag. De melder kon die persoon maar met moeite ontwijken. Dit was een levensgevaarlijke situatie en enkele surveillance-eenheden zijn direct op zoek gegaan naar deze fietser. Dit verhaal ondersteunt de beschrijving van getuigen, die hebben verklaard dat de vrouw niet op het fietspad, maar op de rijbaan fietste.

Een kwartier later, om 2.45 uur kwam er een melding dat er een fietser op die N65 was aangereden door een vrachtwagen. Hulpdiensten spoedden zich naar die locatie en troffen daar inderdaad een aangereden fietsster. De vrouw, 27 jaar zonder bekende woon-of verblijfplaats, bleek zwaargewond te zijn. Er is alles aan gedaan om deze vrouw te redden, maar ze is ter plaatse aan haar verwondingen overleden.

De politie heeft direct een onderzoek gestart naar de toedracht. De vrachtwagenchauffeur werd, te doen gebruikelijk bij zware aanrijdingen, gezien als verdachte en is verhoord. Hij is niet aangehouden. De familie van de vrouw is door de politie op de hoogte gebracht.