uitpunt

Oisterwijkse rugby Oysters naar Wales en Frankrijk


Ties Puts, hier op de foto met Director of Rugby Johan Hartwigsen, vertrekt op zaterdag 19 augustus naar het mooie plaatsje Llandovery in Wales. Ook kersverse Oysters Lucas Locht neemt deel aan deze mooie week.

Ties Puts met Director of Rugby Johan Hartwigsen (Bron: Oysters.nl).

Llandovery is de geboorteplaats van Wyn Jones de geblokte sterke prop van Wales en Scarlets Rugby. Ties en Lucas gaat deelnemen aan een trainingskamp van Oranje U17 van een week. Dat zal een pittig weekje worden maar tegelijkertijd een overgetelijke gebeurtenis. Alle Oysters wensen Ties en Lucas natuurlijk een hele fijne succesvolle week toe en over een tijdje lezen we hier weer hoe het gegaan is. Als het goed gaat maken zij een mooie kans om volgend jaar in mei deel te mogen nemen aan het Europees Kampioenschap in Wales.

Frankrijk
Van 16 augustus tot 10 september, in een soort voorprogramma van het echte WK Rugby vindt in Bretagne het WK rugby voor militairen plaats. Grote sterke fitte militairen dus waarschijnlijk best het aankijken waard. Normaal gesproken zou dit nieuws aan de Oysters en ons Oisterwijk voorbij gaan ware het niet dat er nu twee Oysters vertegenwoordigd zijn op dit WK. Allereest is hoofdtrainer Arno Mansveld ook bondscoach van dit team. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor de prestaties van de Nederlandse ploeg. Ook gloednieuwe Oyster AƤron Hoeksema vertegenwoordigt de Nederlandse vlag in Frankrijk. Ook Oyster Robbert Borst zou zijn geselecteerd, maar kan door operationele verplichtingen helaas niet deelnemen.