ondernemers

Eindeloos bouwval in centrum Oisterwijk


Ooit was er een goedgekeurd plan, waarover zowel de eigenaar, de omwonenden en de gemeenteraad het eens waren. Toch blijft het een bouwval, worden oude panden nog niet gesloopt en komen er geen nieuwe woningen. Een van de omwonenden heeft hierover een ingezonden brief gestuurd:

Hoezo trots op Oisterwijk?

Al vele jaren een troosteloze aanblik.

Circa 20 jaren loopt de discussie over de bouwplannen op het terrein van de voormalige kartonnagefabriek en de naast liggende woningen. Het terrein ligt tussen de Baerdijk en de Rodebrugstraat. De gebouwen en de woningen staan al vele jaren leeg en zijn onbewoonbaar. Eén van de woningen is twee jaren geleden volledig ingestort. Het instortingsgevaar van de andere woningen is groot. Ondanks de vele discussies en voorstellen zijn nog steeds geen vooruitzichten dat dit terrein ontwikkeld wordt.

De omwonenden, passanten en toeristen worden al jaren geconfronteerd met deze trieste aanblik. Het kan echter nog erger! Als klap op de vuurpijl heeft de gemeente Oisterwijk toegestaan dat de woningen en de fabriek dichtgetimmerd worden om ‘insluipers’ te weren.

Hoezo trots op Oisterwijk? Hoezo is het: ‘Oisterwijk, Parel in ’t Groen’?

Ludo van de Watering

Bewoner Kerkstraat

Onbewoonbaar!