Care Inn

De scholen zijn weer begonnen!


De scholen zijn weer begonnen! Alle basisschoolkinderen in onze gemeente trokken deze week naar hun school, sommige voor de eerste keer. Voor velen leuk en misschien een beetje spannend.

De kinderen mogen weer!

Zo ook basisschool De Groene Parel. Maandagochtend werd de vlag opgehangen en de groene loper uitgelegd. Na zes weken vakantie was het weer fijn om te starten. De eerste schooldag met Karin van Riel als kersverse directeur. Op het schoolplein werd het Groene Parel-lied gezongen en wensten zij de kinderen een heel fijn schooljaar!

Zo ging het ook op alle andere scholen, met ieder een eigen invulling van een warm welkom en weerzien.

Meteen ook is het wat drukker op straat, rond de scholen en onderweg van en naar huis. Fijn en veilig om daar wat rekening mee te houden.

 

Back to school! (van uw gemeente)

Samen met Veilig Verkeer Nederland roepen wij alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben. We hebben enkele tips voor je op een rij gezet om je kind veilig mee te laten doen aan het verkeer:

  • Bespreek samen met je kind de gevaarlijke punten onderweg naar school
  • Spreek af op welke dagen jullie samen naar school lopen of fietsen
  • Leg uit hoe je met een mobiele telefoon omgaat in het verkeer
  • Doe een fietscheck op de website vvn.nl/fietscheck

Als ouder heb je een belangrijke rol in de verkeersopvoeding van je kind. Geef je kind de ruimte om te leren in het verkeer. Wees geduldig en leg duidelijk de regels uit. Je kind doet je na, geef dus het goede voorbeeld in het verkeer. Oefen vaak met je kind en trek er samen op uit om op een leuke manier ervaring op te doen in het verkeer.

Tips voor automobilisten

Ook voor jou, als automobilist hebben we tips, zodat kinderen veilig naar school kunnen gaan:

  • Pas je snelheid aan
  • Vermijd schoolzones
  • Vertrek op tijd en geef jezelf en anderen de tijd
  • Houd je aan de verkeersregels
  • Rij mobielvrij, rij MONO

Meer informatie

Wil je meer informatie of wil je thuis met je kind aan de slag met het onderwerp verkeer? Kijk dan op de website van Veilig Verkeer Nederland op www.vvn.nl. Hierop staan handige verkeersmaterialen om je kind wegwijs te maken in het verkeer. Ook kun je hier je eigen verkeerskennis nog eens testen.