ondernemers

Wolkentheater brengt circus naar AZC Oisterwijk


Deze zomer gaat het WOLKENTHEATER met het rondreizende festival CIRCUS ORIENTAL langs een dertigtal AZC’s door heel Nederland. Met het evenement, geïnspireerd door Sprookjes van 1001 Nacht, wil de theatergroep kinderen met veel traumatische ervaringen even weghalen uit hun dagelijkse realiteit en ze onderdompelen in een wereld vol magie, verwondering en vreugde. Dinsdag 18 juli om 16:00 uur is het circus op AZC Oisterwijk.

Circus op AZC Oisterwijk

De zomervakantie is voor kinderen in AZC’s een moeilijke periode: hun school is gesloten, er is weinig afleiding en terwijl anderen op vakantie gaan, blijven zij noodgedwongen de hele zomer achter. Daarom organiseert het WOLKENTHEATER in die periode een vrolijke circustournee langs diverse AZC’s. In de openlucht zal er een festivalterrein worden gecreëerd met kleurrijke tenten, wapperende vlaggetjes en gezellige tafels en bankjes. Daarna zullen er diverse workshops plaatsvinden, waarbij de kinderen worden omgetoverd tot jongleurs, acrobaten, fakirs en nog veel meer. Het hoogtepunt van het evenement is de voorstelling zelf, waarin de kinderen van de AZC’s samen zullen optreden met de spelers van het WOLKENTHEATER. Als afsluiting van deze bijzondere dag is er een vrolijke circusdisco voor alle aanwezigen, waarbij limonade en koekjes uiteraard niet zullen ontbreken!

Het WOLKENTHEATER, dat 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, heeft als doel om kinderen met een traumatisch verleden weer vreugde te laten ervaren, zorgeloos te laten genieten en simpelweg weer kind te laten zijn. De stichting kan men steunen via wolkentheater.nl.