uitgelicht

Oisterwijks Kamerkoor brengt vocaal eerbetoon aan Andries Clement


Op zondagmiddag 25 juni verzorgde het Oisterwijks Kamerkoor in Moergestel een bijzonder concert, waarin momenten van verstilling, beleving en enthousiasme door het koor werden overgebracht op het publiek.

Het Oisterwijks Kamerkoor in de Moergestelse kerk (Foto: Louis van den Meijdenberg).

Centraal daarin stond een vijftal composities van Andries Clement, de veel te vroeg gestorven Moergestelse componist, aan wie het koor met deze keuze uit de schat aan koorwerken die hij naliet, een gepast eerbetoon bracht. Daaromheen zong het koor een aantal prachtige werken uit het Nederlandse koorrepertoire, van de laatmiddeleeuwse composities van Jacob Obrecht en Josquin des Prez tot de modernere werken van Hendrik Andriessen en Vic Nees. Ten slotte voerde het koor drie composities uit van Ad de Jong, die één van zijn werken zelf begeleidde op de Bayan. De pianobegeleiding van dit werk was in handen van Henk Stoop. Daarnaast leverde zowel Ad de Jong als Henk Stoop een fraaie solistische bijdrage aan het concert.

Dit prachtige concert werd muzikaal geleid door Peter van Aerts, die al ruim dertig jaar met veel enthousiasme als dirigent voor het OKK staat. Dankzij de opnamen die Moergestel TV maakte tijdens het concert, is er een fraaie terugblik beschikbaar.