uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: Maria Vreugderijkeschool – Boomfeestdag 1995


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Enthousiasme op de Maria Vreugderijkeschool op Boomplantdag 1995 (Bron: LOVO)

In 1957 maakten we kennis met de eerste officiële landelijke Boomplantdag. Vanaf 1980 wordt het geïnitieerd door Stichting Nationale Boomfeestdag dat onder Natuurmonumenten valt. Zij benaderen het als een ‘Boomfeestseizoen dat loopt van half november tot half maart. Ruim 100.000 kinderen zijn hierbij jaarlijks actief.

In 1995 werd bracht Stichting Nationale Boomfeestdag een bezoek aan de Maria Vreugderijkeschool als beloning voor hun bijdrage aan de ‘bomenmap’, een ontwikkelde leermethode natuurkennis voor kinderen uit het speciaal onderwijs.

De stichting zond hiervoor haar ‘mediatrice’ Sandra Reemer uit die hier meteen haar debuut in deze ambassadricefunctie maakte. De zangeres kwam vergezeld van de stichtingsmascotte ‘Guido de Vlaamse Gaai’. De kinderen mochten op haar warme aandacht rekenen, samen met burgemeester Kortmann sprak zij de kinderen toe.

Natuurlijk werd er ook enthousiast geplant op het schoolplein. Behalve LOVO was tevens Janus de Vries aanwezig die ‘n verslag maakte voor Het Kerkklokje.

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk