ondernemers

Niet echt een vernieuwing maar wel leuk om te weten: Dekkingsgraad 92%


Afgelopen maanden zijn we bezig geweest met mogelijke vernieuwingen, en hoe je die kan kan toetsen, onderzoeken en invoeren.

 

Een van de bronnen; onze volgers op Facebook.

Er zijn al wat berichten over voorbijgekomen over vernieuwingen (klik hier) en mogelijk volgen er nog meer. Bezig blijven, want stilstand is achteruitgang!

Recent verscheen er een uitgebreid rapport (klik) over het project dat we hebben doorlopen onder begeleiding van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ). Daarin stond ook een voor ons opvallend cijfer. Iets waar we wel vermoedens over hadden, maar tijdens dit project hebben ontdekt.

Jeugd

Algemeen bekend is dat de interesse voor het volgen van algemeen nieuws bij de meesten zo rond de 21 jaar opkomt. De aandacht gaat voor jongeren veelal uit naar hun eigen sociale omgeving.  dat wil niet zeggen dat we voor hen geen nieuws plaatsen; de interesse is er vaak wel voor berichten over de eigen club, school of dat waar ze zelf actief bij betrokken zijn.

Dekking 92%

Tijdens ons onderzoek naar doelgroepen, in relatie tot kijkcijfers, hebben we gekeken naar de inwoners van onze gemeente in de specifiek groep boven de 21 jaar. In die leeftijdsgroep van 21 jaar en ouder, blijkt uit de gemeten kijkcijfers dat Oisterwijknieuws.nl een dekkingsgraad kent van maar liefst 92%. Dat wil zeggen, dat 92% van alle inwoners in onze gemeente boven de 21 jaar, met regelmaat nieuws leest op onze website.

Werelds

Tegelijk kent Oisterwijknieuws.nl een bereik buiten de gemeentegrenzen; niet zo moeilijk; internet gaat immers de hele wereld over. Al vele jaren zien we op onze website duizenden bezoekers voorbij komen, meer dan er inwoners zijn. Er komen dan ook bezoekers uit de dorpen rondom. Zo komt bijvoorbeeld 10% van de bezoekers uit Tilburg. Het grootste deel komt binnen via Google (Nieuws) en Facebook.

Geen nieuws, wel een leuk weetje. En wil je meer weten over onze website, of heb je interesse om een bijdrage te leveren met kennis, informatie of op een andere manier te helpen? Laat het weten via Mail@oisterwijknieuws.nl

Lees meer over mogelijke vernieuwingen