ondernemers

Nagenieten van winst Nemelaer Haaren en hun promotie naar vierde divisie (+ Film)


Nadat het vorig jaar al op de drempel van de 4e divisie stond is het dan nu wel raak, zo werd vrijdag bekend, Nemelaer Haaren promoveert naar Vierde Divisie (klik). De spelersgroep heeft zich onder bezielende leiding van vertrekkend trainer Theo van Geffen geweldig en ook onverwacht, doorontwikkeld.

Nemelaer Haaren wint en promoveert naar Vierde divisie.

Met een relatief lage gemiddelde leeftijd wordt de kroon op het werk gezet. Vanuit een sterk collectief en het koppelen van de nodige passie, strijd en inzet aan de beschikbare talenten weet Nemelaer in een geweldig seizoen geschiedenis te schrijven. Breed gedragen en fantastisch ondersteund door de (voetbal)gemeenschap in Haaren. Tien jaar geleden leek de 1e klasse het maximaal mogelijke, echter de rek is er blijkbaar nog niet uit en is de geweldige prestatie van vorig seizoen dit seizoen overtroffen. De club mag gaan ruiken aan de 4e divisie. Volgend seizoen kunnen de boys zich richten op een volledig nieuw niveau waar het al wel een aantal bekende tegenstanders tegen gaat komen.

Na een matige start in de competitie, 3 punten uit 4 wedstrijden, wordt Nemelaer na een goede reeks voor het eerst koploper door 1-2 winst bij VOAB, na 10 wedstrijden, op 4-12-2022. Na een korte dip kroonde Nemelaer zich al als winterkampioen voor de kerstvakantie. Na de winst bij naaste concurrent Kruisland pakt Nemelaer na 14 wedstrijden opnieuw de koppositie en staat die ondanks de druk niet meer af. De voortekenen boden het nodige perspectief maar het moest wel afgemaakt worden en dat lukte helaas in de kampioenswedstrijd in Erp niet. Na winst op Susteren in de nacompetitie bleek EVV uit Echt te sterk. Door een extra vrijgekomen plek in de 4e divisie kreeg Nemelaer in een drieluik nog een herkansing. Ondanks dat iedereen op z’n tandvlees liep wist de groep zich op te laden en startte goed thuis tegen RKHVV uit Huissen (3-2). Bij NEO in Borne moest de kroon op het werk gezet worden. Fantastisch om te zien dat niet alleen de spelers en staf zich optimaal hadden voorbereid maar ook nu wisten de Nemelaer supporters de spelers een thuisgevoel te geven door met grote getalen 155km af te reizen en door ook het sportpark van NEO geel-groen te laten kleuren.

Nemelaer speelde als collectief vanuit een goede organisatie met de noodzakelijke passie. De gastheer had veel moeite om Nemelaer pijn te doen. NEO begon wel voortvarend aan de wedstrijd en dat leidde in het begin tot een paar dreigende situaties. Onder druk maakte het centrale duo een fout en Giel van de Ven profiteert optimaal. Giel, altijd loerend op dit soort situaties kan alleen op de doelman af en passeert deze bekwaam. 0-1 (11). Helaas moest aanvoerder Luuk Vermeer al snel het veld verlaten vanwege een blessure. Wesley Diepens bleek gelukkig een waardige vervanger. Sporadisch werd NEO gevaarlijk. Ron Spoler wist zich vrij te spelen en ziet zijn schot van 20 mtr via doelman Rick Pijnenburg over het doel verdwijnen. In de tweede helft bleef de gastheer op zoek naar een gaatje in de defensie. Uiteindelijk wisten ze te weinig kansen af te dwingen en trekt Nemelaer de overwinning over de streep . (waar een gelijkspel ook voldoende was geweest). Het feest kon losbarsten en laat dat maar aan Nemelaer over, tot vroeg in de ochtend! Ook de vrijdag werd een dag om nooit te vergeten. Gezellige “warming up”, leuke rondrit, de trainer onverwacht in een zwembad, op naar Oisterwijk, een fantastische huldiging op het gemeentehuis met ook hier weer vele supporters en dan de mooie afsluiting in de kantine. Historie is geschreven met vele momenten om nooit te vergeten.

De indeling van de 16 teams in de 4e Divisie is bekend en de competitie start 26/27 augustus 2023!

 

2023-2024   2022-2023  
Team plaats klasse plek
Achilles Veen Veen (zat) 4eDivB 11
Best Vooruit Best 1b 5
Dongen Dongen 3eDiv 17
EVV Echt 4eDivB 13
GOES Goes (zat) 4eDivB 4
Halsteren Halsteren 4eDivB 7
HVCH Heesch 4eDivB 11
Juliana’31 Malden 4eDivB 3
SC Kruisland Kruisland 1b 1
Nemelaer Haaren 1b 2
Nuenen Nuenen 4eDivB 8
Orion Nijmegen 4eDivB 10
UDI’19 Uden 3eDiv 18
Unitas’30 Etten0-leur 4eDivB 12
Venray Venray 4eDivB 6
Wittenhorst Horst 1c 1