uitgelicht

Leden Buurtpreventie Oisterwijk kregen training


Elke inwoner die lid wordt bij de Buurtpreventie Oisterwijk en samen de Gemeente Oisterwijk veiliger en leefbaarder wil maken, krijgt een training waarin vertelt wordt wat we wel en niet mogen doen. Hoe ze het beste kunnen omgaan met bepaalde situaties en nog veel meer.

Training voor leden Buurtpreventie Oisterwijk.

Afgelopen donderdag 13 juli werd deze training voor de tweede keer aangeboden aan 10 nieuwe leden. Een aantal huidige leden was ook aanwezig om hun kennis weer wat op te frissen. De training begon om 19.30 uur, waarbij onze trainer Gerard begon met een voorstelrondje, zodat hij ons een beetje kon leren kennen. Hij was benieuwd naar waarom onze leden bij de Buurtpreventie Oisterwijk zijn gegaan en de meest genoemde reden was onze gemeente veiliger maken en belangeloos iets doen voor andere mensen zonder daar iets voor terug te willen.

Daarna kwamen er verschillende onderwerpen aan bod zoals:

* Letten op eventueel verdacht gedrag en wat is verdacht gedrag.
* Hoe kun je een juiste daderomschrijving doorgeven?
* Fixi App, hoe werkt die app precies
* Hoe kun je op een goede manier communiceren?
* Omgaan met jongeren

Maar vooral, ‘wij zijn niets meer dan de gewone burgers en we mogen ook niet meer dan gewone burgers’.

Buurtpreventie leden zien tijdens hun wandelingen wel dingen die wellicht door de Gemeente Oisterwijk kunnen worden opgelost. Bijvoorbeeld als er iets kapot is. Als er geluidsoverlast is van evenementen. Als er zwerfafval ligt of als er een gevaarlijke situatie is door losliggende stoeptegels. Dan melden zij dit bij de gemeente en kunnen zij dit verder oppakken.

Het was een hele interessante avond waarbij elke deelnemer een certificaat kreeg uitgereikt en de leden veel hebben geleerd. De reacties achteraf waren: “Was leerzaam en veel informatie over wat te doen in bepaalde situaties. Goed om te weten.” en “We hebben het als heel waardevol ervaren. Veel weet je al, maar het is goed om dit nog een keer gestructureerd mee te krijgen.”

Wil jij nou ook onderdeel worden van Buurtpreventie Oisterwijk en meewandelen of fietsen om toe te zien op de veiligheid en leefbaarheid in Haaren, Heukelom, Oisterwijk of Moergestel? Meld je dan aan via info@buurtpreventie-oisterwijk.nl of kijk voor meer informatie op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl.