uitgelicht

IVN gezinsdoedag excursie in Moergestel


Op 25 juli om 14.00 uur organiseert IVN een excursie voor het hele gezin vanaf café ‘t Stokske, Zandstraat 1 in Moergestel.

Met IVN de natuur in is niet saai!

Gaat u ook regelmatig met het gezin de natuur in? En hoort u na een kwartiertje da’s saai? Ga dan mee met de IVN Gezinsdoe-excursie. Wedden dat de natuur niet saai is. Er is zoveel te ontdekken in de Oisterwijkse bossen.

Hoe weet je hoe hoog een boom is?, wat gebeurt er met een hagedis als je hem aan de staart trekt?, waar vind ik een pissebed? Hoeveel poten heeft een duizendpoot? Wat leeft er in het water? Wie woont er op de hei? Hoe weet ik welke boom processierupsen kan bevatten? Hoe ziet een boom er van boven uit? Hoe maak ik natuurlijke thee? Hoe maakt een spin een web? Wat is een voedselketen? Hoe graaft een konijn?

Heb je zelf ook natuurvragen? Dan gaan we op zoek naar het natuurantwoord!? En met natuurspelen en onze zintuigen ontdekken we van alles uit de natuur.

Aanmelden niet nodig. Deelname is gratis. Kledingadvies: lange broek, stevige schoenen die ook nat mogen worden. Een flesje water en wat muggenspul is ook aan te raden.