ondernemers

Gratis digitale hulp bij de Bibliotheek


Voor alle inwoners uit de gemeente Oisterwijk is er gratis digitale hulp bij de Bibliotheek.

Kom langs en stel je vraag!

De wereld wordt steeds digitaler. Dat kan ingewikkeld zijn. Geen schande als het niet lukt, je bent niet de enige. Kun je hulp gebruiken? Kom dan langs bij De Bibliotheek. Je kunt hier terecht voor allerlei vormen van digitale hulp. En alle hulp is gratis!

Spreekuur Digitale Overheid

Bij dit spreekuur kun je terecht voor digitale vragen over diensten van de overheid, zoals bijvoorbeeld belasting, pensioen, rijbewijs, DUO en overige diensten.

Zo kun je bij dit spreekuur ook je vragen stellen over MijnETZ. En heb je pas je rijbewijs gehaald? Dan kun je daarmee nu ook inloggen bij websites van de overheid. Ook hiervoor kun je naar het spreekuur komen, mocht het inloggen niet lukken.

Jongeren

Het spreekuur is er ook voor jongeren! Jongeren tussen de 14 en 21 jaar hebben allerlei digitale zaken te regelen, zoals DigiD aanvragen en gebruiken, loonheffing terugvragen van een bijbaan, zorgverzekering en zorgtoeslag, studiefinanciering regelen en bank- en geldzaken regelen. Op www.digidingen-desk.nl vind je de informatie die je nodig hebt via een checklist, stappenplannen, video’s en tips. Kom je er niet uit? Ga dan langs bij het inloopspreekuur bij de Bibliotheek.

De spreekuren zijn op verschillende locaties en tijden. Een afspraak maken is niet nodig.

In Oisterwijk op maandag en donderdag tussen 14.00 en 15.00 uur, in Moergestel op maandag tussen 09.00 en 10.00 uur en in Haaren op donderdag tussen 10.30 en 11.30 uur.

Digicafé

Heb je andere digitale vragen? Bijvoorbeeld over je mobiele telefoon, e-reader of laptop? Kom dan naar het Digicafé. Elke donderdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur is er in De Bibliotheek Oisterwijk een vrijwilliger aanwezig om je te helpen.

Basistraining voor de computer

Wil je leren hoe je de computer kunt gebruiken? Kom dan naar de Klik & Tik training. In deze training leer je de basis van de computer. Voor meer informatie en aanmelden kun je bellen met 013-4648587 of vraag het bij de balie van de Bibliotheek.

Je bent van harte welkom op de spreekuren of de training. Stel je vragen of doe mee. De medewerkers en vrijwilligers zijn er om je te helpen.