ondernemers

Genomineerden Karel Groenland Cultuurprijs bekend


Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur heeft onlangs de nieuwe nominaties bekend gemaakt voor de Cultuurprijs, en de Karel Groenlandprijs.

De cultuurprijs is vernoemd naar Karel Groenland (Foto: Joris van der Pijll).

Gekeken is naar de uitgangspunten, doelstelling en draagvlak in de brede gemeenschap. De Cultuurprijs wordt in samenwerking met de Gemeente Oisterwijk uitgereikt aan personen, stichtingen en verenigingen, die met een actueel project of activiteit een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan cultuur in één of meerdere kernen van Oisterwijk, Moergestel, Haaren en Heukelom.

Het nieuwe boek over 175 jaar Harmonie Asterius in Oisterwijk.

De Karel Groenland prijs is een oeuvreprijs voor personen, stichtingen en verenigingen, die gedurende een lange periode een bijdrage hebben geleverd aan cultuur in brede zin in de voornoemde kernen.

Beide prijzen worden om de twee jaar uitgereikt. Commerciële culturele activiteiten worden hiervan uitgesloten. Uit de vele inzendingen zijn dit jaar de onderstaand genoemden genomineerd.

 

 

Huub Groenland is genomineerd, hij is vrijwilliger bij LOVO

Cultuurprijs

– Musical ‘Greatest Showman’ van Stichting Lend of Loverleij (LOL).
– Boek ‘In harmonie met de tijd’ geschreven door Martin van der Waals en Piet Jacobs.

Karel Groenland prijs

– Mevrouw Henny en de heer Ad Smarius.
– De heer Huub Groenland.
– De heer Kees Welmers.

Op vrijdag 22 september zal in cultuurcentrum Den Boogaard te Moergestel bekend worden gemaakt wie van de genomineerden de winnaar van de Cultuurprijs, en wie de winnaar van de Karel Groenland prijs wordt.