uitgelicht

Taxandria Atletiek ontvangt drie Topprestatiebadges


Afgelopen week mocht Roel Bakker, voorzitter van Taxandria Atletiek drie Topprestatiebadges ontvangen uit handen van Dion Dankers, wethouder Sportzaken van de gemeente Oisterwijk.

Roel Bakker ontvangt de badges uit handen van Wethouder Dankers en Irene Walk (Jogg-Teamfit)

Deze 3 badges worden uitgereikt op initiatief van Jogg-Teamfit, een organisatie die samenwerkt met onder andere gemeenten met als doel sportomgevingen gezonder te maken. Actief worden verenigingen gestimuleerd om een gezond beleid te voeren. Hierbij worden drie gebieden onderscheiden: Voeding met een gezond aanbod in de kantine, een rookvrije sportomgeving en een verantwoord alcoholbeleid binnen de vereniging. “Het gezond sporten heeft een preventieve werking op de algehele gezondheid, dit heeft voor de gemeente een hoge prioriteit”, aldus Wethouder Dankers

Beloning 

“Een prachtige en stimulerende beloning,” zo omschrijft Roel Bakker de ontvangst van de drie badges voor Taxandria Atletiek. “We zijn hiermee een unieke vereniging, omdat we ze alle drie tegelijk mogen ontvangen. Het zijn ook belangrijke thema’s voor ons, niet in de laatste plaats omdat we een grote jeugdafdeling hebben met zo’n honderd leden.” Voor deze doelgroep wil de vereniging graag meegeven wat gezonde voeding voor gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de prestaties op het sportveld. Bakker vult aan: “Daarnaast bedanken we met deze onderscheiding ook alle vrijwilligers en hulpouders die actief zijn binnen onze vereniging en ons gezonde beleid elke (sport)dag weer mee uitdragen.” Daarnaast danken we ook zeker Irene Walk van Jogg-Teamfit die met haar tips en adviezen ons verdere handvatten gegeven heeft voor de toekomst.

Aan deze onderscheiding hangt ook een stimuleringsbudget voor de vereniging van € 500,-. De bestemming is al duidelijk! Graag wil de vereniging een watertappunt op de sportvelden zodat tijdens het sporten de bidon nog een keer gevuld kan worden. Die kan er nu eindelijk komen!