uitgelicht

Stedenband tussen Olgiate Molgora en Oisterwijk wordt in oktober bekrachtigd (+ Film)


De jumelage tussen de gemeente Olgiate Molgora en Oisterwijk wordt zaterdag 21 oktober officieel bekrachtigd.

Het gezelschap met zowel Oisterwijkse/ Moergestelse leden als die uit Olgiate.

Het nieuws kwam afgelopen weekend, toen de voorzitter van de jumelagecommissie van Olgiate Molgora, Patrizia Figini, samen met de woordvoerder van de Arteincomune-groep Lella Speziali en andere leden naar Nederland vloog, naar Moergestel, voor de tentoonstelling van schilderijen van kunstenaars uit Olgiato in kunsthandel “De Verdieping” onder leiding van Hans van Brunschot.

Een nieuw shirt voor Peter van de Wouw uit Moergestel.

Afgelopen april werd een delegatie uit Oisterwijk-Moergestel ontvangen in Olgiate. Bburgemeester van Oisterwijk, Hans Janssen, en een groep van een twintigtal mensen werden daar hartelijk ontvangen met tal van evenementen, liedjes, dansjes en initiatieven. Hetzelfde gold ook voor de behandeling in Moergestel voor de Olgiatesse groep, die genoot van de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de verenigingen, leden van het gemeentebestuur, de lokale band en een folkloristische groep, die voor de gelegenheid ook Italiaanse liedjes speelden. Tijdens het weekend was er geen gebrek aan tijd om de plaatsen van Moergestel te bezoeken en bij te praten over verdere mogelijke culturele uitwisselingen en de officiële jumelage. “Het was een mooi weekend – legde de voorzitter van de jumelagecommissie Patrizia Figini uit. – Onze schilders kregen grote waardering voor hun werk. Op zaterdagavond, terwijl we aan het eten waren, stond de burgemeester op en beantwoordde de uitnodiging waarop we ze hadden achtergelaten hun vertrek uit Olgiate. Hij zei dat ze ons in oktober verwachten, precies een jaar nadat de Olgiatesse delegatie er voor het eerst was, om de jumelage te ondertekenen.”

Verdere momenten zijn gepland. In januari 2024 worden de Alpini van het Congedati-koor van de Orobica Brigade uitgenodigd om in Nederland op te treden, terwijl begin mei 2024 twee muzikale ensembles, een band en een blazersgroep, naar Olgiate komen en met hen concerten worden georganiseerd.