uitgelicht

Nemelear Haaren verliest van EVV maar krijgt herkansing


Het is Nemelaer niet gelukt om te winnen van het lastige EVV uit Echt.

Nemelaer tegen EVV

 

De schaarse kansen van de limburgers werden direct gepromoveerd tot doelpunt. Nemelaer was niet bij machte om door de degelijke defensie te prikken en verliest maar kan als hele vereniging trots zijn op de presentatie en prestatie in Veldhoven.

Met wederom een geweldige ondersteuning van de vele supporters kleurde het sportpark van UNA geel-groen. In de eerste helft ging de strijd aardig gelijk op. Onverwacht komt EVV op voorsprong. Na een diepe bal door het centrum klopt Lenz Smoorenburg de defensie op snelheid en prikt de bal achter doelman Rick Pijnenburg. Nadat Nemelaer een paar mogelijkheden had gehad is de eerste bal op doel van EVV meteen raak. 1-0(24). Nemelaer creëert een paar kansen maar heeft het geluk niet aan de zijde terwijl ook doelman Yannick Derix een degelijke sluitpost blijkt.

Na de pauze gaat Nemelaer nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt, maar heeft veel moeite om een gaatje te vinden. EVV tracht met alle middelen hun voorsprong te consolideren. Uit een van hun (schaarse) uitbraken komt Ryan Vierhout als een duiveltje uit het doosje plotseling vrij voor Rick. Beheerst schiet hij binnen. 2-0 (54). Nemelaer blijft het met man en macht proberen maar krijgt geen loon naar werken en moet zijn meerdere erkennen in EVV. Het team uit Echt weet zich door de winst te handhaven in de 4e divisie. Er is een extra plek vrijgekomen in de landelijke 4e divisie waardoor Nemelaer met de 2 andere verliezend finalisten een halve competitie speelt voor 1 plek in de 4e divisie.

Door loting is bepaald dat Nemelaer a.s. donderdag om 20:00 thuis start tegen RKHVV uit Huissen.

De verliezer speelt zondag tegen NEO uit Borne (wat met 1-0 verloor van Best Vooruit en daardoor promoveert). De winnaar speelt donderdag de laatste wedstrijd tegen NEO. Alle teams hebben hiermee de uitdaging om zich nog een keer op te laden voor nog een paar potjes met als doel te promoveren.