uitgelicht

Geen informatie over verlenging opvang vluchtelingen en asielzoekers in Oisterwijk en Moergestel


De tijd dringt, maar wanneer, of en hoe de diverse opvanglocaties in onze gemeente verlengd of mogelijk uitgebreid worden, daar geeft onze burgemeester geen antwoord op.

Het voormalige klooster in Moergestel; nu een thuis voor Oekraïense vluchtelingen (Foto: Joris van der Pijll).

In maart was de reactie ‘er lopen gesprekken’; meer informatie werd niet gegeven. Begin deze maand zou het college (Burgemeester en wethouders)  volgens de woordvoerder van de burgemeester ‘In besluitvormende fase zitten’; ook nu  geen inhoudelijke uitleg. Op de vraag wanneer dit besluit wordt afgerond, na herhaaldelijk vragen geheel geen reactie.

In onze gemeente kennen we vier opvangplekken. Voor de opvang van kansrijke asielzoekers en jongeren hebben we het grote AZC en de voormalige camping De Reebok (verlengd tot 30 september); voor Oekraïense vluchtelingen is er het door kampeerders gedwongen verlaten deel van Streekpark Klein Oisterwijk (vooralsnog tot uiterlijk 27 juli) en in Moergestel het overigens zeer succesvolle Klooster Nieuwenhof (vooralsnog tot uiterlijk 31 augustus).

Met voor de ene net een maand te gaan en de andere iets meer,  is er nog niets bekend over de nabije toekomst, onbekend of en in welke vorm er verlenging komt, eventueel ruimere aantallen, andere locaties, of zo niet waar deze mensen naartoe moeten.