ondernemers

En daar is nummer drie van verloren rechtszaken en kosten voor Gemeente Oisterwijk


Het geld klots blijkbaar als water tegen de plinten op het gemeentehuis; in een week tijd drie rechtszaken verloren, met om te beginnen al de juridische kosten van de tegenpartij, en de kosten van de ambtelijke organisatie.

Nummer drie deze week gaat over het weigeren van handhaven op een illegaal aangebrachte trap aan een achtergevel bij een pand in het centrum van Oisterwijk. Om de plaatsing van die illegaal aangebrachte trap te legaliseren, werd een vergunning aangevraagd, en afgegeven. Die vergunning omvat naast het plaatsen van de trap (die er als stond) ook het aanbrengen van matglas, om de privacy van omwonenden te waarborgen. De eigenaar heeft dat nagelaten, en aan de gemeente werd door betrokken buurtbewoners gevraagd daarop te handhaven. Immers, zo stellen zij, wad die matglazen ommuring onderdeel van de vergunning, en noodzakelijk om de trap toe te staan.

Gemeente Oisterwijk heeft  dat handhavingsverzoek naast zich neergelegd, en daarop zijn de benadeelde buren naar de rechter gegaan. Die rechter heeft alle argumenten aangehoord, en gesteld dat die trap inderdaad voorzien had moeten worden van matglazen ommuring, en de gemeente daar de bevoegde organisatie voor is om daarop te handhaven.

Proceskosten ruim 1.800 euro, plus alle ambtelijke uren die in dit verhaal zijn gaan zitten.

Zie ook Rechter tikt Gemeente Oisterwijk op de vingers en Weer heeft gemeente het nakijken in rechtszaak