The Make

Commissaris van de Koning en Burgemeester ontvangen Brabantse bodes in Oisterwijk


Ina Adema, commissaris van de Koning in Noord-Brabant, heeft samen met burgemeester Hans Janssen en de voormalig Oisterwijkse bode Peter van Esch de Brabantse gemeentebodes ontvangen.

Voormalig bode Peter van Esch (midden achter), burgemeester Hans Janssen (midden) en uiterst rechts Ina Adema, commissaris van de Koning in Noord-Brabant.

Afgelopen 31 mei werd op het Raadhuis in Oisterwijk de zogenoemde Bodedag gehouden. Op deze dag kwamen bodes die zijn aangesloten bij de Brabants Bodekring in Oisterwijk bijeen. De bodes werden bij aankomst ontvangen door gepensioneerde Oisterwijkse bode Peter van Esch, tevens voorzitter van de Bodekring. Naast hem (zie foto) burgemeester Hans Janssen en commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema. Mevrouw Adema is de beschermvrouw van de Bodekring.

Een bode verzorgt alle faciliteiten bij de diverse vergaderingen in een gemeente. Peter is dan ook vele jaren samen met zijn collega’s zichtbaar geweest in de raadszaal, waar alles tot in de puntjes geregeld werd. Tot afgelopen woensdag was hij voorzitter van de Bodekring Brabant, maar het stokje wordt vanaf nu overgenomen door Hans van Dijk uit de gemeente Geldrop Mierlo.

‘We hebben een fantastische Bodedag gehad, een hele mooie dag om op terug te kijken,’ aldus Peter, over deze dag waarbij naast het raadhuis, ook genoten werd van een ronde met de toeristentrein, een wandeling met stadsgids en een bezoek aan Tobroco.